© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
05.11.2014 08:47:12

Sreča v nesreči "nerodnega" Code

Profimedia

Parma nekaj časa ne bo mogla računati na nekdanjega novogoriškega junaka Massima Codo.

Se še spomnite Massima Code? Kako se ga ne bi … V pretekli sezoni je bil izbran za najboljšega nogometaša v 1. SNL, bil je tudi drugi najboljši strelec z 18 goli (enega več je zabil Mate Eterović). Navijači Gorice so upali, da bo ostal v tem obmejnem mestu, a je imela Parma z njim drugačne načrte. Sprva so bili številni prepričani, da ga bo prodala oziroma posodila enemu od klubov iz serie B, toda na koncu ga je zadržala pri sebi. In Coda v tej sezoni redno igra za tega italijanskega prvoligaša; no, je igral. Zdaj nekaj časa namreč ne bo.

Codo je zaustavila poškodba bizarne narave. Na tekmi z Interjem, ki ga je Parma presenetljivo premagala z 2:0, je med tekom s kopačko nerodno zadel ob travo, se spotaknil in si poškodoval koleno. Na stadionu Ennio Tardini so se bali, da si je celo potrgal vezi, toda po pregledu si je Coda oddahnil. Vezi namreč niso strgane, le nategnjene. Toda kljub temu ga nekaj časa ne bo v pogonu.

"Bil sem res zelo prestrašen, toda k sreči so testi razkrili, da ne gre za nič resnejšega. V četrtek me čaka manjši operacijski poseg, toda čez mesec dni bom že nazaj v pogonu," je obelodanil 25-letnik iz kraja Cava de' Tirreni z juga Italije, ki je v tej sezoni za Parmo odigral devet tekem in zabil tudi dva gola – prvega na tekmi z Genoo, drugega na obračunu s Chievom, ko je ob zmagi s 3:2 prispeval tudi dve podaji.