© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.11.2014 10:50:43

Ibraimijev bratranec Slovencu "postavil spomenik"

Red Bull Salzburg

"Tistega Slovenca je nemogoče pokrivati," so pred tekmo s Salzburgom zaskrbljeni nogometaši zagrebškega Dinama.

V četrtek bodo v Zagrebu spet lahko uživali v evropskem nogometu, Dinamo bo v okviru lige Europa na stadionu Maksimir gostil Red Bull iz Salzburga. Klub iz Mozartovega mesta je nedolgo tega prvo tekmo med obema tekmecema dobil s 4:2, zmaga Avstrijcev bi bila glede na prikazano lahko še precej višja. Ne glede na vse so Hrvati prepričani, da se Salzburžanom lahko maščujejo, a hkrati priznavajo, da bo ključnega pomena to, ali jim bo uspelo zaustaviti Kevina Kampla ali ne. Slovenec je Zagrebčane na prvem obračunu navdušil, o čemer pričajo besede vezista Arijana Ademija, ki je stresal hvalospeve na Kamplov račun.

"Kampl bi lahko igral v najboljših evropskih klubih," je za Sportske novosti povedal reprezentant Makedonije in nadaljeval: "Salzburg igra v nekem čudnem slogu, še zlasti tisti Kampl. Gradi igro, a igra na desnem krilu. Pomislite, kako nenavadno je, ko z desnega krila pride na položaj defenzivnega vezista in začne novo akcijo. In se potem preseli še na levo krilo, pa gremo: spet vse od začetka. Kot da ga je nekdo spustil z verige. Povsod je, desno, levo, v sredini... Pa kaj je to?!"

Ko so bratranca mariborskega zvezdnika Agima Ibraimija pobarali, če bo prav on v četrtek pokrival Kampla, je pristavil: "Kampl igra tako, da ga en sam igralec ne more pokrivati! Ne moreš ga ves čas spremljati. Povedal sem vam že, da 'križari' po celem igrišču. Najboljša rešitev je: ko pride pred naš gol, se mu moramo vsi zbrano posvetiti. Gledati moramo le njega, nikogar drugega. Le tako se ga da zaustaviti."