© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.11.2014 08:38:29

Celje? Tujina? Morda 56 kilometrov dolga pot?

Gregor Katič

Od Celja do Maribora ne vodi dolga pot, po njej pa bi že januarja lahko odšel eden najbolj obetavnih slovenskih nogometašev v tem trenutku.

Benjamin Verbič je v tej sezoni več kot potrdil status enega najbolj nadarjenih nogometašev v Sloveniji. 20-letnik, ki je produkt celjske nogometne šole, blesti v dresu trenutno morda celo najbolj vročega kluba pri nas. Celjani so brez poraza že osupljivih 18 tekem zapored, potem ko so v gosteh premagali še Olimpijo, so skočili na drugo mesto in zdaj zaostajajo le še za Domžalami. Dobre igre kakopak niso ostale neopažene, ne samo Verbič, tudi številni drugi nogometaši so postali resne tarče klubov iz tujine. A zdi se, da je Verbič v tem trenutku glavni celjski prodajni produkt, že januarja bi se lahko v povezavi z njim dogajalo marsikaj zanimivega.

"Prezgodaj je karkoli govoriti, lahko pa vam potrdim, da je Verbič res zanimiv številnim tujim klubom. Dejansko ga tuji skavti opazujejo iz kroga v krog," je razkril nogometašev agent Amir Ružnić, ki o imenih ni želel razpredati. Smo pa izvedeli, da za Verbiča največje zanimanje vlada v Italiji in tudi Nemčiji. Toda še bolj zanimivo je naslednje: za strelca šestih golov in petkratnega asistenta v tej sezoni se je ogrel tudi klub iz Slovenije.

Kdo, verjetno ni potrebno dvakrat ugibati. Ni jih pač veliko, ki si lahko Verbiča – tega Transfermarkt vrednoti na 500.000 evrov – sploh lahko privoščijo. Ob dobrem dnevu Izeta Rastoderja morda Olimpija, toda glede denarja je v absolutni prednosti pred vsemi seveda Maribor. In prav Zlatko Zahović se je po nekaterih informacijah močno ogrel za Verbiča, ponudbo zanj menda že pripravlja in ni nemogoče, da bi nadarjeni nogometaš dejansko že od januarja dalje nosil vijoličasti dres.