© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
08.10.2014 13:04:47

Ni Fernando, dekleta so

Grega Wernig

Igralke Teleinga Pomurja bodo danes v Lendavi ob 19. uri odigrale prvo tekmo šestnajstine finala lige prvakinj z italijansko ekipo ASD Torres.

Lendava je v tej sezoni prizorišče tekem vijoličastih upov v ligi prvakov za mlade, toda uvodnega dvoboja s Sportingom zaradi obilnih padavin ni gostila. Naslednja preizkušnja bo 5. novembra, ko prihaja prihodnost Chelseaja, a stadion pod vinogradi bo tudi drevi v znamenju najelitnejšega klubskega tekmovanja.

Nogometašice Teleinga Pomurja se bodo pomerile s Torresom. Ne, na nasprotni strani ne bo španski zvezdnik Fernando Torres, ampak se bodo varovankam trenerja Bojana Jančarja na prvi tekmi šestnajstine finala lige prvakinj postavila po robu dekleta italijanske ekipe ASD Torres.

Slovenske šampionke, ki domujejo v Beltincih, so si nastop v izločilnih bojih zagotovile na kvalifikacijskem turnirju v Črni gori v konkurenci madžarskega MTK-ja, estonskega Pärnu Jalgpalliklubija in domačega Ekonomista, napredovale so kot druge najboljše drugouvrščene.

"Moštvo ni v takšni formi, kot je bilo v avgustovskih kvalifikacijah. A nič hudega, skupaj z dekleti bomo gotovo storili vse, kar je v naših močeh. Da bi bili še boljši, bi potrebovali močnejše domače prvenstvo, vendar prave konkurence nimamo," pravi Bojan Jančar.

"Jasno je, kdo je favorit. Vsi vemo, kaj pomeni italijanski nogomet, vendar se tekmic ne bojimo. Ogledali smo si nekaj posnetkov njihovih preizkušenj, zato niso popolna neznanka. Čim dražje si bomo prizadevali prodati svojo kožo. Pričakujemo, da bodo Italijanke želele narekovati ritem, vendar se ne mislimo braniti, to ni naša igra. Čeprav bomo morda potisnjeni na svojo polovico, bomo mislili na napad, zagotovo bomo imeli priložnost za kakšen protinapad. Smo športniki. Verjamemo, da nam lahko uspe. Verjamem v igralke in delo, ki ga opravljamo. Vzor so nam lahko igralci Maribora. Nihče jim ni pripisoval večjih možnosti za uvrstitev v ligo prvakov, zdaj so neporaženi tudi po dveh tekmah skupinskega dela. Osnovni namen je seveda zmaga, drugi veliki cilj je ohraniti mrežo nedotaknjeno. Dekleta so dobro pripravljena in prepričan sem, da bodo kos izzivu," je še povedal trener Teleinga Pomurja, ki pričakuje tudi glasno podporo s tribun, zbralo naj bi se med 800 in tisoč gledalcev.