© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.10.2014 18:25:26

Rekordna kazen za Vidala

Reuters

V nedeljo sta se v šestem krogu italijanskega prvenstva v Torinu v velikem derbiju pomerila vodilna Juventus in Roma.

Črno-beli so slavili s 3:2, njihov vezist in v zadnjih treh sezonah skoraj nepogrešljivi član udarne enajsterice Arturo Vidal pa je dvoboj začel na klopi in na igrišče stopil v 79. minuti. Trener Massimiliano Allegri ga je na klop posadil zaradi ponočevanja, ki si ga je čilenski reprezentant privoščil v noči na petek.

V italijanskih medijih pa je mogoče videti fotografije, ki nazorno kažejo, kako se je Vidal v zgodnjih jutranjih urah v močno alkoholiziranem stanju zapletel v pretep in povrhu vsega še zamudil jutranji trening. Klub ga je kaznoval s plačilom globe v višini sto tisoč evrov, ki je najvišja v zgodovini torinskega kolektiva.

"Vidal je tipičen Južnoamerčan, nogometna zgodovina je polna tovrstnih zgodb. Južnoameriški igralci so pač takšni. Nekatere stvari delajo po svoje, imajo svoj način proslavljanja in zabave. Enostavno ga moramo nadzirati. Z nogometnega vidika mu ne moramo ničesar očitati, kar zadeva kazen v višni 100 tisoč evrov pa ta mogoče sploh ni zadostna," je povedal član klubske uprave Giuseppe Marotta. 

Za Vidala se je poleti zanimalo kar nekaj klubov, zato se je zdelo, da bo zapustil staro damo. Dogajanje se je spremenilo v pravo sago, med snubci sta (bila) tudi Manchester United in Bayer iz Leverkusna, vendar pri Juventusu niso želeli niti slišati o prodaji.

To je potrdil tudi Marotta, ki je dejal, da so prejeli ponudbe tako za Vidala kot za Pogbaja, a so jih zavrnili. Po dogajanju prejšnji teden pa naj bi bila vprašljiva Vidalova prihodnost pri aktualnem italijanskem prvaku.

Marotta je še dodal, da pri Juventusu trenutno delajo na tem, da bi podaljšali sodelovanje s švicarskim reprezentantom Stephanom Lichtsteinerjem, ki ga v svoje vrste vabita Manchester City in PSG.