© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
07.10.2014 09:20:13

Di Matteo je novi trener Schalkeja

Reuters

Krizni sestanek po poročanju nemških medijev za Jensa Kellerja ni prinesel nič dobrega.

Ko je že kazalo, da se bo Schalke po zmagi na velikem derbiju z Borussio izvlekel iz krize, v kateri so se v nemškem prvenstvu znašli v letošnji sezoni in da se bodo nekaj dni po tem znesli še nad Mariborom v drugem krogu lige prvakov, se je zgodilo vse prej kot to. Ne le, da so jim vijoličasti na domačem stadionu odčitali lekcijo in domov odnesli veliko točko, konec tedna so morali priznati premoč še na gostovanju pri Hoffenheimu.

Sedem tekem, dve zmagi in osem točk – to je trenutni izkupiček ekipe iz Gelsenkirchna, ki se v nemškem prvenstvu trenutno nahaja na enajstem mestu. In ta vsekakor ni zadovoljil vodstva kluba, ki so ob reprezentančnem premoru sklicali krizni sestanek. A ta Jensu Kellerju ni prinesla nič dobrega, saj nemški mediji poročajo, da bo Schalke moral iskati novega trenerja! Keller je na klopi rudarjev sedel vse od leta 2012, po uspešni prvi sezoni pa so njegovo pogodbo podaljšali vse do leta 2015, a kot kaže tega ne bo dočakal.

So pa pri Schalkeju takoj našli zamenjavo zanj, na trenersko klop je že to jutro sedel Roberto di Matteo, ki je Chelsea leta 2012 popeljal do prvega naslova v ligi prvakov, prav tako pa je z Londončani osvojil še angleški pokal, a kljub temu je na klopi ostal zgolj osem mesecev. Italijanski trener se bo tako s svojim nekdanjim klubom srečal 25. novembra.