© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
25.09.2014 12:28:14

Žrtvoval prijatelja, da bi igral bolje?!

Reuters

Asamoah Gyan je v Gani spoštovanja vreden človek. Je uspešen nogometaš, celo kapetan reprezentance, številni njegovi goli so imeli veliko težo. Zato so v tej afriški državi z začudenjem sprejeli skorajda neverjetno novico: v posebnem spiritualnem obredu naj bi umoril enega najboljših prijateljev!

Šokantna zgodba se je začela pisati julija letos. Tedaj je Gyan s prijatelji preživljal počitnice v priljubljenem ganskem letovišču Aqua Safari, družbo sta mu delala tudi glasbenik Theophilus Tagoe in njegovo dekle Janet Bandu. Nekega dne so se odločili, da bodo najeli vodne skuterje, toda med zabavo v vodi se je zgodila tragedija. Dekle raperja z umetniškim imenom Castro in vzdevkom ganski 50 cent je padlo v vodo in se začelo utapljati. Castro jo je želel rešiti, toda utopila sta se kar oba.

"Vsi smo skočili v vodo in jima poskušali pomagati, tudi Gyan. Toda bili smo predaleč stran," je dejal eden od udeležencev. Vse lepo in prav, toda nato se je začelo zapletati. Dejstvo, da policija še do danes menda ni našla obeh trupel in da v resnici menda sploh nihče ni videl, kako sta se utopila, kaj šele, da bi jima priskočil na pomoč (če niso videli, niso vedeli, kajne?), je vodilo do številnih govoric o tem, kaj naj bi se dejansko zgodilo.

castro gyan

Sprva se z njimi nihče ni kaj prida obremenjeval, ko pa so o domnevnem spiritualnem žrtvovanju priljubljenega glasbenika in njegovega dekleta začeli poročati tudi glavni mediji, je vse to postala odmevna tema pogovorov v tej afriški državi. Celo na eni od tiskovnih konferenc ganske reprezentance se je pojavilo vprašanje o tej temi; Gyan, ki trenutno igra za Al Ain iz Združenih arabskih emiratov, je želel odgovoriti, a mu niso dovolili. Kasneje pa so neznanci pristopili do novinarja, ki si je upal načeti žgočo zadevo, in ga dodobra premlatili.

Menda je bil zraven tudi nogometašev brat Baffour, ki je zaradi tega nekaj dni preživel celo v policijskem priporu. Vse skupaj je nato prišlo tako daleč, da je včeraj nogometašev agent Kissi Agyabeng sklical tiskovno konferenco in vse skupaj pričakovano odločno zanikal.

"Ne gre za nič drugega kot divje obtožbe in govorice brez osnove," je dejal Agyabeng in nadaljeval: "Pričakovati bi bilo, da bo Gyan ob izgubi najboljšega prijatelja deležen sočustvovanja, toda to očitno ne prodaja časnikov. Ti so začeli širiti absurdne obtožbe; najprej se je govorilo, da naj bi Gyan prijatelja ubil, nato da ga je ugrabil, zatem celo, da ga je žrtvoval za to, da bi izboljšal svojo kariero. Noro! Castro je bil Gyanov brat. Ljubil ga je in obžaloval. Vse sta počela skupaj. Kmalu sta želela izdati novo pesem, ki sta jo posnela skupaj. Gyan preživlja nepredstavljivo bolečino, je v hudem šoku. Dal bi vse, da bi se Castro in Janet vrnila." Ni kaj, v svetu nogometa je vedno zanimivo. Če ne na zelenicah, pa izven njih ...