© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
md
md
31.08.2014 16:08:29

Agger se je vrnil domov

brondby.com

Kapetan danske reprezentance Daniel Agger je zapustil vrste Liverpoola in se vrnil nazaj domov, k svojemu matičnemu klubu Brøndbyju.

Devetindvajsetletni centralni branilec je s svojim prestopom presenetil praktično celotno nogometno javnost. Že res, da se je o njegovem odhodu iz Liverpoola govorilo že dlje časa, toda v borbi za njegov podpis so bili velikani evropskega nogometa, na čelu z Barcelono, zato se odhod k Brøndbyju zdi kar malce neverjeten. Danci so Angležem za Aggerja odšteli okrog 4 milijone evrov.

"Liverpool je bil zelo velik del mojega življenja, zato ga zapuščam s težkim srcem. Ponudila se mi je priložnost, da se vrnem domov in v tem trenutku se mi zdi to prava odločitev," je ob prestopu povedal Agger, ki je v svoji karieri igral samo za dva kluba, Brøndby in Liverpool.

"Iz Liverpoola ne bi nikoli odšel v katerikoli drugi klub kot Brøndby, to sem dokazal s svojimi potezami v preteklosti, ko sem zavračal prestope k klubom iz premier lige in drugih evropskih lig," je še dodal kapetan danske reprezentance.