© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
26.08.2014 15:33:53

Za klub, za vse nas

Drago Wernig - TAKA

Odštevanje: vijoličasti so v Glasgowu opravili še zadnji trening.

Mariborčani so po ponedeljkovi večerni vadbi na Celtic Parku danes dopoldne opravili še zadnji trening pred nocojšnjim velikim spopadom. Seveda zgolj lažjega, da so se fantje malce razgibali, največ poudarka je bilo na prekinitvah.

Začetna enajsterica ostaja neznanka, zato pa je popolnoma jasen namen vijoličastih. Ante Šimundža in njegovi varovanci so odločeni, da Glasgow v še večji meri spremenijo v svoje srečno mesto. Da bi se tri leta po tem, ko so se veselili prve uvrstitve v skupinski del lige Europa, veselili še napredovanja v ligo prvakov.

"Celtic bo na domačem igrišču gotovo igral bolj napadalno, kar bi moralo pomeniti dovolj prostora za nas in seveda si bomo po najboljših močeh prizadevali, da bi ga čim bolje unovčili. Tega smo vsekakor sposobni. Pomembno je spoznanje, da je v naši igri še dovolj rezerv. Vedno je mogoče še kaj dodati, naša ekipa je sposobna tudi za najodmevnejše dosežke. Motivacija je na najvišji ravni, povsem smo osredotočeni na tekmo. Vsi po vrsti se zelo dobro zavedamo, kaj bi uspeh pomenil za klub, za vse nas. Vsak igralec si želi igrati v ligi prvakov. Maribor je enkrat bil v tej elitni druščini, zdaj želimo poskrbeti za drugo uvrstitev," je v pričakovanju dvoboja odločen Marcos Tavares.

V Ljudskem vrtu so bili Kelti zelo nevarni ob prekinitvah. "Vedeli smo, da bomo imeli težave. Celtic ima veliko visokih igralcev, a menim, da smo dobro pripravljeni in da večjih problemov ne bomo imeli. Težko bo, o tem ni nobenega dvoma. Truditi se moramo, da bi bili tekmeci čim dlje od naših vrat, da bi bilo prekinitev čim manj," o osnovnih nalogah obrambne vrste pravi Aleksander Rajčević.