© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
26.08.2014 15:24:59

Lampard: Zbogom, Anglija

Reuters

Anglija, nasprotnica Slovenije v kvalifikacijah za Euro 2016, se bo morala v prihodnje znajti brez Franka Lamparda.

Frank Lampard je bil vrsto let sila pomemben člen angleške nogometne reprezentance, zdaj pa se bo morala slednja znajti brez njega. Veteran se je namreč odločil, da ne bo več igral za selekcijo svoje države, kar vsekakor ne preseneča, konec koncev mu je že 36 let.

"Odločitev ni bila lahka, zato sem si po koncu svetovnega prvenstva tudi vzel toliko časa za premislek," je sporočil dosedanji zvezdnik Chelseaja, ki je pred kratkim podpisal za New York Football Club in se nato kot posojen za nekaj mesecev preselil k Manchester Cityju, ter dodal: "Vedno sem z neizmernim ponosom zastopal svojo državo, dejansko sem užival v vsaki minuti, ki sem jo preživel v angleškem dresu. Toda zdaj sem dal družino na prvo mesto, prav tako sem se odločil, da bom vso svojo energijo usmeril v igre na klubski ravni, kjer je moja kariera zavila v nekoliko drugačno smer." Že pred tem se je od igranja za Anglijo poslovil tudi Steven Gerrard.

Lampard je prvo tekmo za Anglijo, ki se bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 v Franciji merila tudi s Slovenijo, odigral oktobra 1999 in ji pomagal do zmage nad Belgijo. Nato je odigral še 106 tekem, skupno je zabil tudi 29 golov. Zadnji nastop je zabeležil na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, in sicer na tekmi s Kostariko.