© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
26.07.2014 00:01:00

Chelsea? Krivi so Prekmurci!

Kdo je Chelsea pripeljal v Stožice? To je v pričakovanju jutrišnjega spektakla pogosto vprašanje, Ekipa24 razkriva odgovor.

Gre za slovensko-avstrijsko sodelovanje, moči sta združili agenciji, ki že vrsto let organizirata priprave nogometnih ekip; Team Sports Camp, ki jo vodi Marjan Horvat iz Murske Sobote, in SLFC Soccer, ki ji "poveljuje" Hannes Empl.

Vse skupaj se je začelo v Prekmurju. "Pred leti smo v Moravskih Toplicah gostili mlado ekipo Chelseaja in prek teh angleških zvez, ki smo jih seveda ohranili, smo izvedeli, da so se v klubu s Stamford Bridgea odločili, da letos ne bodo odpotovali na turnejo v ZDA ali Azijo, ampak bodo priprave opravili v Evropi. Seveda smo se odzvali in v London poslali ponudbo za Bled, ob srečanju z gospodom Emplom, s katerim sicer redno sodelujeva, pa sem ugotovil, da je ponudbo poslala tudi njegova agencija. In tako je padel dogovor, da bi bilo najbolje združiti moči in si prizadevati Chelsea pripeljati v Avstrijo ali Slovenijo," je pojasnil Marjan Horvat in nadaljeval: "Ko je klub poslal vse svoje zahteve, je postalo jasno, da priprav Joseja Mourinha in njegovih varovancev pri nas ne bomo mogli organizirati. Iz preprostega razloga, ker za tako vrhunske zasedbe nimamo primerne infrastrukture. Tu mislim na vsaj dve kakovostni igrišči na eni lokaciji in dovolj velik hotel visoke kategorije, ki bi lahko moštvu zagotavljal želeni mir. Razmišljali smo denimo o Titovi vili na Bledu, ki pa ima premajhne kapacitete. O tem bi nedvomno veljalo temeljito razmisliti, v tem pogledu v primerjavi s tujino nismo konkurenčni, kar je vsekakor problem."

In od kod Ljubljana? "Ko so se predstavniki Chelseaja naposled odločili za bližino Celovca, sta bili v programu predvideni dve prijateljski preizkušnji in takrat sva se Hannesom Emplom dogovorila, da bo ena v Avstriji in ena v Sloveniji. O tem, zakaj v Stožicah, pa je bilo že veliko povedanega," je sklenil Marjan Horvat.