© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
25.07.2014 18:39:47

Dobrodošel nazaj, Didi

Reuters

Navijače Chelseaja je osrečila novica, da se je Didier Drogba spet vrnil nazaj na stadion Stamford Bridge.

Veliki ljubljenec navijačev angleškega prvoligaša Chelseaja Didier Drogba se je vrnil nazaj na stadion Stamford Bridge! Dolgoletni član Londončanov je pred dvema letoma, potem ko je v vitrine postavil pokal za zmago v elitni ligi prvakov, pomahal v slovo in odšel na Kitajskem. Tam je bil kratek čas, nato je podpisal za Galatasaray, a po koncu minule sezone zapustil Turčijo.

Nedolgo tega se je začelo namigovati, da bi se lahko vrnil k Chelseaju, sprva so temu verjeli le redki. Toda ko je tudi Jose Mourinho priznal, da bi z največjim veseljem spet sodeloval z robustnim napadalcem, je bilo jasno, da se v ozadju nekaj kuha. Dokler se ni skuhalo: Drogba je podpisal enoletno pogodbo, govori pa se, da bo kot trener pri Chelseaju ostal tudi po koncu igralske kariere.

"Ko se mi je ponudila priložnost za vrnitev, preprosto nisem mogel reči ne. Preprosto nisem mogel zavrniti vnovičnega sodelovanja s Josejem," je dejal 36-letnik, ki je sprva za Chelsea igral med letoma 2004 in 2012. V tem času je osvojil deset lovorik in bil dvakrat najboljši strelec angleškega prvenstva, skupno pa je na 342 tekmah v polno meril kar 157-krat.

"Vsi dobro vedo, kako poseben odnos imam s tem klubom. Tu je moj dom, za nameček pa sem še vedno enako lačen zmag in uspeha. Prišel sem pomagati in priznam, da sem navdušen nad novim poglavjem v moji karieri," je še pristavil veteran, ki so ga mediji povezovali tudi z Juventusom. Toda ko se je oglasil Chelsea, dvomov dejansko ni bilo več.