© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
25.07.2014 22:19:14

Dinamo od 1:3 do 4:3

Profimedia

Dinamo je bil na mestnem derbiju z Lokomotivo na robu poraza, a je zabil tri gole v dobrih desetih minutah in na koncu celo slavil.

Kakšna drama na mestnem derbiju hrvaškega prvenstva med Lokomotivo in Dinamom! Kluba, ki tesno sodelujeta, sta postregla s kar sedmimi zadetki in neverjetno dramatično končnico. Lokomotiva je na stadionu v Kranjčevićeva pred 5000 gledalci sicer že po dobre pol ure vodila s 3:1, potem ko je mladi napadalec Ante Budimir zabil tri gole. Do hat-tricka je prišel v vsega štiriindvajsetih minutah. Tudi gol Dinama so zabili domači, Josip Čalušić je premagal svojega vratarja.

V drugem polčasu je Dinamo sicer napadal in lovil zaostanek, toda gola ni znal zabiti. Ko je bilo do konca tekme le še deset minut, se je aktualni prvak zdel poražen. A kar je sledilo, je bilo osupljivo. V 81. minuti je Marko Pjaca začel sanjski preobrat, ki ga je nato z goloma v 89. in 94. minuti zapečatil alžirski reprezentant El Arabi Soudani. Lokomotiva se je morala tako obrisati pod nosom za presenetljivo zmago, tisti bolj zlobni jeziki pa že pravijo, da preobrat niti ne preseneča, precej večji čudež bi bil, če bi Dinamo na tej tekmi dejansko izgubil. Kot rečeno, kluba med seboj odlično sodelujeta, nekateri pravijo celo, da je Lokomotiva tako ali tako Dinamova ekipa B...