© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
22.07.2014 21:07:30

Bojan Krkić prestopil v Stoke

vszi

Nekdaj eden izmed največjih talentov ne samo španskega, temveč tudi svetovnega nogometa, Bojan Krkić, ki ga je Barcelona v zadnjih letih posojala naokoli, bo svojo kariero nadaljeval v Stoke Cityju.

Kariera Bojana Krkića ni niti približno šla po poti, kot bi si to želel španski nogometaš srbskih korenin. Po tem, ko je v mlajših selekcijah Barcelone gole zabijal kot za stavo in rušil rekord za rekordom, se mu v članski konkurenci nikakor ni uspelo zasidrati v prvi postavi Kataloncev. 

Že res, da je za Barcelono odigral kar 104 tekme in dosegel tudi 26 zadetkov, a vsa štiri leta, ki jih je prebil v dresu Blaugrane je bil bolj kot ne nogometaš, ki je v igro praviloma vstopal s klopi. 

Zaradi želje po večji minutaži je tako Barcelono leta 2011 zapustil in odšel na dvoletno posojo k Romi, kjer pa se prav tako ni naigral. Potem je zaigral še za Milan in Ajax, vendar tudi tam ni imel prav veliko sreče, gole je redko zabijal, ljudje pa so počasi kar nekako pozabili nanj.

Zdaj bo poskušal Bojan Krkić rešiti svojo kariero v premier ligi, podpisal je namreč štiriletno pogodbo s Stoke Cityjem, podrobnosti prestopa pa niso znane. 

"Vsakdo, ki spremlja evropski nogomet, ga pozna kot igralca in dejstvo, da se je odločil svojo kariero nadaljevati pri Stoku je zares razburljivo," je Krkićev prestop pokomentiral strateg Mark Hughes in dodal: "Bojan se zelo želi dokazati v premier ligi in srečni smo, da smo mu lahko ponudili to priložnost."