© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
md
md
22.07.2014 19:11:08

Van Gaal že uveljavlja svojo voljo

Reuters

Nizozemski strateg Louis van Gaal velja za izjemno zahtevnega. Ne samo do svojih nogometašev, temveč tudi do vseh ostalih stvari, ki se tičejo njegovega moštva.

Novemu trenerju Manchester Uniteda tako ni všeč igrišče v trening centru Carrington, na katerem trenirajo rdeči vragi. Louis van Gaal trdi, da je preveč vetrovno, zato so pri Unitedu že napovedali, da bodo posadili drevesa, ki bodo igralcem nudila zavetišče pred vetrom. 

"Prosil sem, da se posadijo drevesa, ker je bilo do zdaj igrišče odprto in je zmeraj pihal veter. In veter ni zmeraj prijatelj igralcev in žoge. Zato smo morali nekaj ukreniti, drugače pa so pogoji v trening centru fantastični," je povedal van Gaal.

Trening center v Carringtonu je bil sicer izdelan po željah Sira Alexa Fergusona, a kot vse kaže, van Gaalu ni najbolj všeč. Tako je nizozemski strokovnjak naročil še nekaj popravkov, vsaj na dveh igriščih se bo zamenjala trava, Nizozemec je naročil, da morata dve igrišči imeti enako sintetično travo hibridnega materiala, kot je na Old Traffordu.