© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.07.2014 18:28:00

Vse bolj mu zaupajo

Arsen Perić

Šele osemnajstletni Alen Ožbolt je bil mož odločitve na prvi tekmi Domžal v novi sezoni.

Za Alena Ožbolta je bil prvi krog nove sezone v 1. SNL nekaj posebnega, nekaj nepozabnega. Ne samo, da ga je trener Luka Elsner na gostovanju pri Gorici uvrstil v začetno enajsterico Domžal, najstnik je bil nato še mož odločitve. V deseti minuti je zabil edini gol na tekmi, ki je bil, da bi bila mera popolna, celo njegov prvi v članski kategoriji.

"Pred tekmo sem se veliko pogovarjal s trenerjem. Dejal mi je, da mi zaupa in to zaupanje sem želel upravičiti s trdim delom na tekmi. Vesel sem, da se mi dobro delo na treningih obrestuje," zadovoljstva po zadetku v Novi Gorici ne skriva 18-letnik, ki je sicer priložnost v članski ekipi dobil že ob koncu minule sezone.

"Gol mi pomeni zelo veliko, saj mi je padlo določeno breme z ramen. Igralci mi vse bolj zaupajo in posledično dobivam tudi več žog. Upam, da bom s pomočjo celotne ekipe dosegel še veliko golov. Super je tudi, ker smo osvojili vse tri točke. Vsaka ekipa si želi sezono začeti z zmago, ki prinaša močan veter v jadra za nadaljevanje prvenstva. V naslednjo tekmo bomo šli z dodatno mero samozavesti in še bolj odločno. Na domačem igrišču šteje le zmaga," je še pristavil Novomeščan, ki je v preteklosti igral tudi za Ivančno Gorico in Krko.