© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
18.07.2014 18:16:19

Storili bodo vse

Nikola Miljković

Vratar Gorice Vasja Simčič se zaveda, da so možnosti Primorcev za evropsko napredovanje minimalne.

Gorica je na Norveškem doživela kruto streznitev. Klub, ki je v pretekli sezoni dobro igral predvsem po zaslugi številnih kvalitetnih Italijanov, je bil brez teh visoko poražen na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa. Molde je pred svojimi gledalci s 4:1 iz hlač stresel Primorce, ki sicer na trenutke niso igrali slabo, a kaj, ko so bili premalo zbrani. In v napadu in v obrambi; če bi bili bolj osredotočeni, bi se lahko končalo precej drugače, tako pa bodo za napredovanje potrebovali pravi čudež.

"Naša igra niti ni bila tako slaba, toda rezultat pove vse. Prejeli smo štiri gole, to je vse, kar šteje," se zaveda vratar novogoriškega kluba Vasja Simčič. Če bodo želeli Goričani zaigrati v tretjem krogu kvalifikacij, bodo morali doma slaviti vsaj s 3:0, kar pa bo res težko. "Vemo, da so naše možnosti majhne, toda ne glede na vse bomo na povratni tekmi res naredili vse, kar bo v naših močeh," je še pristavil Simčič.

Če bo Gorica napredovala, se bo nato pomerila z zmagovalcem dvoboja med Lacijem in Zorjo. Ukrajinci so sicer slavili s 3:0, torej še kako diši po dvoboju med Moldejem in Zorjo.