© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
16.07.2014 23:34:35

Navas za deset milijonov v Real

vszi

Keylor Navas je na svetovnem prvenstvu v Braziliji odlično opravil svojo nalogo v kostariških vratih. Zaradi odličnih predstav so ga uvrstili med najboljše vratarje na mundialu, s tem pa je dodobra opozoril nase. In tudi po njegovi zaslugi je Kostarika prvenstvo (brez poraza) končala šele v četrtfinalu, ko jo je po enajstmetrovkah izločila Nizozemska.

Za Navasa se je resno ogrel tudi madridski Real. Galaktiki so stopili v stik z nogometaševim dozdajšnjim klubom Levantejem in se dogovorili, da bodo za 27-letnega čuvaja mreže odšteli znesek, ki ga ima za primer predčasnega odhoda zapisanega v pogodbi - deset milijionov evrov.

Pri evropskem klubskem prvaku so Navasovo ceno ocenili na približno osem milijonov evrov, a se pri Levanteju niso dali in so vztrajali pri svojem. Na koncu so se Madridčani le uklonili njihovi želji, tako da bodo poravnali zahtevano vsoto. Kot zanimivost lahko omenimo, da je Levante za Navasa pred dvema letoma Albaceteju odštel vsega 150 tisočakov.

Navas je imel z moštvom iz Valencie podpisano pogodbo do konca prihodnje sezone, zato ga je klub prodal, v nasprotnem primeru bi namreč lahko čez eno leto odšel brez odškodnine.

Izpraznjeno mesto pri Levanteju bo po vsej verjetnosti zapolnil 24-letni Diego Marino, ki je trenutno član Valladolida.

X