© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
17.09.2015 22:46:04

Haka? Ne, Hakarena (video)

Nekaj dni pred začetkom svetovnega prvenstva v ragbiju, je angleška ragbi legenda s skečem poskrbela za ogorčenje Novozelandcev.

Nekdanji angleški ragbist Matt Dawson, ki je leta 2003 osvojil naslov svetovnih prvakov, si je izmislil prav poseben način, s katerim je pokazal svojo podporo angleški ragbi reprezentanci, ki bo od petka gostila svetovno prvenstvo, kjer je tudi ena od favoritinj za naslov.

V isti vlogi favoritov so se kot vedno znašli tudi ragbisti z Nove Zelandije, ki pa so pred uvodom SP najbrž pošteno jezni.

ragbi hakarena

Dawson se je namreč ponorčeval z njihovega tradicionalnega maorskega plesa, ki ga Novozelandci praktično v vseh ekipnih športih izvedejo pred svojimi tekmami - hake. Nekdanji angleški reprezentant je namreč "izumil" Hakareno (Hako je združil z znano plesno pesmijo Makarena) in s soigralci pri klubu Battersea Ironsides celo posnel video, v katerem trdi, da bi bila lahko ravno Hakarena skrito angleško orožje, ko se bodo borili z Novo Zelandijo!

Hakarena je seveda povzročila ogorčenje med Novozelandci, ki so užaljeni in jezni, ker se je nekdo lahko tako ponorčeval iz njihove tradicije.
Galerija