© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
03.06.2015 18:19:21

Cantona na Hrvaškem, a ne zaradi nogometa

Ne bodite presenečeni, če boste te dni na Hrvaškem naleteli na nekdanjega francoskega nogometnega zvezdnika Erica Cantonaja.

Eric Cantona je namreč glavni igralec hrvaškega filma, ki so ga začeli snemati ta teden. Film z naslovom Anka govori o grobem opekarniškem delavcu, ki ga bo upodobil Cantona, in o osiroteli deklici, ki jo Cantona posvoji.


"Cantona se bo v vlogi proslavil kot izjemno resen igralec. Na filmu igra vsaj tako dobro, kot je igral nogomet," je dejal hrvaški režiser Dejan Ačimović.

Snemanje filma se je začelo v ponedeljek v Šibeniku in okolici, izvršna producentka je Lori Vitaljić, film pa bo posnet po literarni predlogi Anka Braziljanka hrvaškega otroškega pisatelja Mata Lovraka, ki je preminil leta 1974.

cantona

Devetinštiridesetletni Cantona, nekdanji zvezdnik Manchestra Uniteda, je že nastopal v filmih, v svoji karieri igralca ima že ducat vlog.

Ko je bil nogometaš, je igral za več francoskih klubov, kariero pa je končal v Unitedu, kjer je v petih letih v premier ligi vknjižil štiri prvenstvene naslove. Leta 2001 si je prislužil naziv klubskega igralca stoletja.