© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
17.03.2015 17:31:23

Neureuther po dobljeni stavi dočakal priložnost za maščevanje

Alpski smučar Felix Neureuther in nogometaš Bayerna Bastian Schweinsteiger sta že od malih nog prijatelja, imata pa tudi 20 let stare neporavnane račune.

To, da je bilo Neureutherju smučanje že ob rojstvu položeno v zibelko, je jasno kot beli dan. Manj znan pa je podatek, da se je s tem športom, preden je popolnoma presedlal v nogometne vode, ukvarjal tudi aktualni svetovni prvak z nemško izbrano vrsto. Pa ne le to, bil je kar nadarjen za vijuganje med smučarskimi vratci, na eni od tekem pa je premagal tudi Neureutherja. 

schweinsteiger neureuther mini


Po več kot dveh desetletjih pa bo imel specialist za slalom spet priložnost, da se odličnemu nogometašu maščuje za ta poraz. Svoj del naloge, ki mu jo je kot del stave naložil Bastian, je z odliko opravil in tako dobil priložnost, da se spet pomerita na smučarskih strminah. Schweinsteiger je za svojega prijatelja izbral sila zahtevno nalogo, kar stokrat je moral žonglirati z žogo ne da bi mu pri tem padla na tla. A velikemu nogometnemu navdušencu je na presenečenje mnogih tudi uspelo. "Čas je že za maščevanje, saj mi dogodek izpred dvajsetih let omeni vsakič, ko se vidiva," je v smehu dodal Felix in v šali dodal, naj Schweinsteiger hitro podaljša pogodbo z Bayernom za pet let, da potem še nekaj časa ne bo doživel poraza. "Ne bi bil rad namreč kriv, da se poškoduje med kariero."