© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
04.01.2015 17:20:08

Ragbijaš odnesel s tirov in rešil življenje

Nekdanji italijanski igralec ragbija in zdajšnji trener ekipe iz Padove je v tem mestu izvedel junaško reševalno akcijo, o kateri govori ves Apeninski polotok.

Rocco Salvan je bil nekoč odličen igralec, danes pa uspešno trenira moštvo z imenom Petrarca. Predvsem pa je postal heroj množic, potem ko je na padovski železniški postaji rešil mlajšo žensko, ki je želela storiti samomor. Hvaležna mu je vsa država, morda mu bo nekega dne tudi mladenka. 

Salvan je bil oddaljen približno dvesto metrov, ko je videl, da je skočila na tire in da se  je postavila na tistega, po katerem  je prihajal potniški vlak iz Rima. Hitro mu je postalo jasno, kaj se dogaja, zato je stekel kot v svojih najboljših igralskih časih in na tak način izvedel tudi vse, kar je sledilo. 

Pritekel je do mladenke, jo v povsem ragbijaškem slogu dvignil kot vrečo in z njo skočil na drugo stran tirov. Dobesedno nekaj sekund, preden je prihrumela lokomotiva, ki bi nesrečnico zanesljivo pokončala. Najprej je požel navdušenje na postaji, nato pa tudi po vsej državi. 

Salvan je sicer že vrsto let zaposlen kot policist, njegovi kolegi pa so javnosti posredovali posnetek, ki je junaško akcijo ovekovečil. Na njem se dogajanje sicer ne vidi najbolje, a dovolj dobro, da postaja velika uspešnica.