© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
11.09.2024 13:59:22

Citypark gradi največjo sončno elektrarno v nakupovalnih središčih pri nas

Citypark nadaljuje svojo zavezanost trajnostnemu razvoju z izgradnjo največje sončne elektrarne na nakupovalnih središčih v Sloveniji.
Citypark nadaljuje svojo zavezanost trajnostnemu razvoju z izgradnjo največje sončne elektrarne na nakupovalnih središčih v Sloveniji.
osebni arhiv Andreja Ropreta

Citypark gradi največjo sončno elektrarno v nakupovalnih središčih pri nas.

"Gradimo novo sončno elektrarno z močjo 1.100 kW. Prva elektrarna, ki smo jo zgradili lani, ima moč 714 kW. Nova pridobitev bo na omrežje priklopljena predvidoma prihodnji mesec. Tako bodo imele naše sončne elektrarne skupno moč kar 1.814 kW, z njimi pa bomo pokrili 15 % vseh potreb po energiji v našem nakupovalnem središču. Emisije CO2 bomo zmanjšali za 370 ton na leto, kar je enako, kot če bi zasadili 14.000 dreves," je na današnjem novinarskem srečanju povedal Andrej Ropret, center manager Cityparka. Izpostavil je, da bodo s tem znižali njihov ogljični odtis in zagotovili okolju prijaznejši vir energije. "Poleg izgradnje fotovoltaičnega sistema smo ozelenili tudi strešne površine in zamenjali prodnate površine z vegetacijsko plastjo mahu in lišajev. Na ta način zagotavljamo dobro mikroklimo v urbanih območijh in prispevamo k ohranjanju biotske raznovrstnosti in zmanjšanju učinka toplotnih otokov," je dodal.

Citypark je naša največja nakupovalna destinacija z več kot 120 trgovinami in gostinskimi lokali, kjer nenehno stremijo za novostmi na trgu in prenavljajo njihove poslovalnice. "Že ta mesec bomo odprli specializirano trgovino Knajfi z vrhunskimi japonskimi noži in kuhinjskimi dodatki najvišje kakovosti. V začetku oktobra se nam bo v pritličju pridružila še blagovna znamka Intimissimi Uomo s spodnjim perilom za moške," je še dejal Ropret.

Sicer pa v Cityparku vsako leto organizirajo preko 200 dogodkov, nekateri trajajo tudi po več dni. Vodja marketinga Maja Vidmar je napovedala dva večja dogodka. "Prvi je največje srečanje eksotičnih vozil v Sloveniji, ki bo v soboto, 28. septembra, na strehi Cityparkove parkirne hiše. Razstavljenih bo več kot 300 eksotičnih avtomobilov z dobrodelno noto. Med njimi bodo številne specializirane znamke avtomobilov, kot so Lotus, Porsche in drugi. Drugi večji dogodek pa bo sestavljanje velikega mozaika iz kock LEGO, in sicer od četrtka, 17. oktobra, do sobote, 19. oktobra," je povedala.

Že to soboto bo potekal igričarski dogodek – gaming pop up. Pripravili so postaje z najnovejšimi videoigrami, kjer se lahko potopite v svet virtualne resničnosti z VR očali. Dogodek bo gostil tudi posebne vplivneže s sveta iger, kot sta Denko in Wortex.

Kot ostale jesenske dogodke pa so napovedali še brezplačne gledališke predstave za otroke, ki bodo vsak petek v mesecu. Naslednja bo oktobra z naslovom Coprniška šola čarovnice Matilde. Pred nočjo čarovnic pa bodo gostili predstavo z naslovom Takšne Buče.

Prav tako v oktobru bodo na nakupovalnih ulicah Cityparka predstavili nove trende jesenskih kolekcij, ki si jih bodo obiskovalci lahko ogledali v prav posebnih vitrinah. Ob tem so poudarili še eno letošnjo novost in posebnost Cityparka. To je brezplačno modno svetovanje, kjer enkrat mesečno sodelujejo s priznano stilistko.

Galerija
Center manager Cityparka Andrej Ropret