© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.03.2022 01:13:08

Domnevna Putinova LJUBICA, sicer olimpijska prvakinja, BRUTALNO NAPADLA mednarodne športne organizacije

Profimedia

Alina Kabajeva, devetkratna svetovna prvakinja v ritmični gimnastika in nosilka zlate kolajne iz olimpijskih iger 2004 v Atenah, je izjavila, da je odnos mednarodnih športnih organizacij do Rusije najbolj sramotno poglavje v zgodovini svetovnega športa.

Brutalen napad danes 38-letne nekdanje športnice je razumljiv, saj gre za žensko, ki naj bi že več let grela postelja ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu. Njun odnos je sicer velika in skrbno varovana skrivnost. Ko je leta 2008 Moskovski Korrespondent objavil, da sta Putin in Kabajeva zaročena, so ruske oblasti novico takoj demantirale, medij pa je v trenutku ugasnil.

Kabajeva se je ostro odzvala na serijsko izločanje ruskega športa iz mednarodnih tekmovanj. Nazadnje je paralimpijski komite za pravkar začete igre v Pekingu prekrižal vse ruske in beloruske športnike invalide. "Verjamem, da se nikoli v zgodovini svetovnega športa ni zgodilo nič bolj sramotnega. Vodstvo mnogih mednarodnih športnih organizacij se že dalj časa in z raznimi izgovori ukvarja z nešportnimi stvarmi. Zdaj se to sploh več ne skriva. Njihova skrb za svet je hinavska, enako boj za čisti šport," je dejala Kabajeva, ki je leta 2001 zaradi dopinga ostala brez petih zlatih kolajn iz svetovnih prvenstev.

V nadaljevanju je Putinova domnevna izbranka povlekla še zanimivo primerjavo z Jugoslavijo: "Niso pokazali skrbi in niso izločili niti ene države, ki je sodelovala v uničevanju in ubijanju na stotine tisoče civilov v Jugoslaviji, Iraku, Libiji ali Siriji. No, ko pa se je Rusija odločila zaščititi Doneck in Lugansk pred nacisti, so se športni funkcionarji zelo razjezili."

putin kabajeva 2
Profimedia

kabajeva
Profimedia