© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
02.03.2022 15:43:12

SRHLJIVO IN GROZLJIVO! Oče ubitega nogometaša RAZKRIL, kako je med branjenjem Kijiva umrl njegov sin

Med žrtvami brutalne vojne v Ukrajini so tudi športniki, ki so prekinili kariero in posegli po orožju - da bi branili domovino.

Nogometaša Vitalij Sapilo in Dmitro Martinenko ter biatlonec Jevhan Mališev so v prvem tednu vojne izgubili življenje - dva na bojišču, eden pa v svojem stanovanju.

"Bil je tako srečen fant, rad se je zabaval," je v odmevnem pogovoru za nemški Bild pripovedoval oče 21-letnega Sapila, ki je bil sicer vratar mlade ekipe Karpatov iz Lviva. Odločil se je, da se bo boril za boljši jutri, pridružil se je vojski, ki brani prestolnico Kijiv pred ruskimi agresorji. Bil je tankist. "Zračni napad tistega prekletega Putina mi je vzel otroka," je nadaljeval oče Sapila. "Res se je želel boriti. Prvi tank se mu je pokvaril, potem tudi drugi. A ni želel zapustiti bojišča, zato je od nadrejenih zahteval, da mu dodelijo tretji tank. V njem je umrl."

Tudi 20-letni, nekdanji biatlonec, Mališev je življenje izgubil na bojišču. Pred dvema letoma je prekinil športno kariero in se pridružil vojski.

Petindvajsetletni Martinenko je igral za drugoligaša Gostomel. Umrl je v svojem stanovanju, skupaj z mamo. Bomba je zadela stanovanjsko zgradbo, v kateri sta živela.

ukrajinci