© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.08.2016 12:52:33

Polovica svetovnega prebivalstva zre v Rio

Reuters

Olimpijske igre v Riu spremlja približno polovica od 7,3 milijarde svetovnega prebivalstva, kar je velik napredek od prejšnjih iger leta 2012 v Londonu. Zanj je zaslužen predvsem razmah digitalnih medijev, so sporočili iz Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok).

Prek digitalnih medijev spremlja olimpijske igre v Riu veliko več ljudi kot tiste v Londonu, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedal direktor za televizijo in marketing pri Moku Timo Lumme.

Medtem ko si je bilo mogoče leta 2012 z olimpijskih iger v Londonu prek digitalnih kanalov ogledati za 81.500 ur športnih vsebin, bo letos ta številka za 2,5-krat večja, je povedal novinarjem.

Tradicionalne televizijske postaje iz Ria predvajajo 125.000 ur športnih tekmovanj, kar je 25 odstotkov več kot iz Londona.

"Pričakujemo, da si bo približno polovica svetovne populacije ogledala igre prek kakšnega medijskega portala," je dejal Lumme.

Veliko športnih tekmovanj v Riu poteka zelo pozno ponoči, v času ko je v ZDA pred televizijskimi ekrani največ gledalcev. Finalni tekmi v odbojki na mivki sta denimo tako danes kot četrtek na sporedu šele opolnoči po lokalnem času, ko je v Los Angelesu ura 20.00.

Lumme je takšen urnik branil z besedami, da je bil dogovorjen s športniki in lokalnimi organizatorji. "Vedno gre za poskus predstavitve športa po vsem svetu na najboljši možni način," je dejal.