© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pr
pr
18.08.2016 11:30:09

EGO QUARK - Športni zajtrk odbojkarjev

Športnika in mentorja mladih, odbojkarja Tineta Sattlerja in Roka Satlerja, smo ujeli v poletnem Beachcampu v Ankaranu, kjer sta svoje bogato znanje delila z mladimi odbojkarji. Zaupala sta nam tudi, kako najbolje poskrbimo za regeneracijo in motivacijo za naslednji trening.

Prehrana igra v življenju športnika zelo pomembno vlogo, saj v veliki meri vpliva na zmogljivost in doseganje boljših rezultatov. Tega se dobro zavedata tudi uspešna profesionalna odbojkarja Tine Sattler in Rok Satler, ki s pomočjo uravnotežene prehrane že vrsto let premagujeta športne izzive in dosegata odlične rezultate.

Ujeli smo ju med igro odbojke na mivki v Beach camp-u v Ankaranu, kjer sta nam med drugim razkrila, kakšen je njun najljubši zajtrk in kako se prehranjujeta ter poskrbita za regeneracijo po napornih treningih. To poletje sta posebej navdušena nad novim izdelkom Ljubljanskih mlekarn, Ego Quark, ki s kar do 25 grami naravno prisotnih beljakovin poskrbi za hitrejšo regeneracijo mišic, njegov odličen okus pa dopolni marsikateri obrok.

Brata Tine in Rok sta sledila svoji ljubezni do odbojke že od malih nog in sta kot uspešna športnika, ki se zavedata pomembnosti kakovostne prehrane, lahko vzor številnim mladim športnikom. Tine Sattler, profesor na Fakulteti za šport in dolgoletni trener odbojke tako slovenskih kot tujih ekip, ima za zajtrk najraje jogurt ali quark s kosmiči in pravi: "Ego Quark odličen nadomestek za prvi obrok v dnevu."

Po napornem treningu pa kot trener svoji ekipi svetuje, da "poskušajo čimveč beljakovin in ogljikovih hidratov nadomestiti v najkrajšem možnem času." S tem se strinja tudi njegov brat Rok Satler, že skoraj 20 let aktivni igralec odbojke v slovenskih klubih in državni ekipi, ki dodaja, da je za ustrezno regeneracijo po treningih in tekmah zanj pomembno "dolgo raztezanje mišic in prehrana, ter razne savne in masaže, ki mi omogočajo, da sem naslednji dan spet pripravljen na nove izzive."

Galerija