© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.06.2015 09:45:15

Ganljiva zgodba nogometaša s cerebralno paralizo (video)

vszi

Ste vedeli, da obstaja svetovno prvenstvo za nogometaše s cerebralno paralizo?

Letošnja izvedba se je končala pred par dnevi, v Angliji pa so se naslova svetovnega prvaka veselili Rusi, ki so z 1:0 premagali Ukrajince

Domača reprezentanca je na koncu osvojila 5. mesto, na zadnji tekmi so z 2:0 premagali Irce. Prvi, prelep zadetek, je za Anglijo na tej tekmi zabil Matt Crossen, ki je po koncu obračuna za angleško nogometno zvezo v zelo ganljivem intervjuju razkril svojo zgodbo. 

"Pred nekaj leti me je zadela kap in zdravniki so presenečeni, da sem tako dobro pripravljen," je začel svojo zgodbo Crossen, ki ga je kap zadela pri 22-letih, od takrat pa ima zelo omejeno gibanje v levem delu telesa. 

"Zdravniki so bili zaskrbljeni, ker sem po kapi še naprej igral nogomet, toda ko so dobili izvide, so se pomirili. Če sem popolnoma iskren, me na noben način ne bi mogli zaustaviti pri igranju nogometa," je dejal Crossen.

"Bilo je težko, ker me je zadela kap pri tako mladih letih. Zmeraj so težki časi, ampak moraš vztrajati. To sem si zmeraj govoril, dejal sem si, da se bo moje vztrajanje nekoč izplačalo. In zabiti nekaj golov na svetovnem prvenstvu, je dokaz, da sem imel prav," je še povedal Crossen in opisal občutke ob svetovnem prvenstvu: "Bilo je neverjetno. Nisem želel, da bi se kdajkoli končalo. Želel sem si, da bi na tekmi z Irsko rekli, da je to šele skupinski del tekmovanja in da bi šlo vse od začetka."

Za konec je Crossen še pristavil: "Pokazali smo, da invalidnost ne pomeni, da nečesa ne zmoreš. Poglejte nas. Ukvarjamo se s športom. Še zmeraj zmoremo, ne glede na to, da nekateri pravijo, da ne zmoremo."