© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
29.06.2015 15:33:06

Messi ga je rešil pred ugrabitelji

Argentinski inženir se je znašel v smrtni nevarnosti, ko so ga v Nigeriji ugrabili.

Argentinec Santiago Lopez Mendez je v preteklih dneh preživel pekel. V Nigeriji, kjer zadnje leto agronom, ki se ukvarja z gojenjem koruze in soje, dela za podjetje Flour Milles, so 28-letnika sredi nekega polja ugrabili, saj so mislili, da je poslovnež, ki prihaja iz Severne Amerike.

Ker ugrabitelji niso znali niti besedice angleško ali špansko jim Santiago ni mogel pojasniti, da ne prihaja iz ZDA. Dobra dva dni so ga zadrževali v neznanem objektu, ga pretepali in prisilili, da je večino časa hodil in hkrati odklanjali njegove prošnje po hrani in vodi.

Ves čas jim je Santiago poskušal povedati, da ne prihaja iz ZDA, a mu niso verjeli in ga za kazen vsakič pretepli. Kruto ravnanje je prišlo že tako daleč, da se je Santigo skorajda vdal v usodo, a koncu ga je rešila ena sama in v tem primeru tudi zelo premetena beseda, ki jo je ponovil trikrat. "Messi, Messi, Messi."

Ciudad_CLAIMA20150628_0076_28

Na srečo je nogometni superzvezdnik tako zelo znan po celem svetu, da so ga poznali tudi ugrabitelji, ki so očitno dojeli, da Santiago prihaja iz Argentine in ne iz ZDA, s čemer se je končalo tudi kruto ravnanje z ugrabljencem.

Vsaj tako trdi Santiago, ki so ga pred tremi dnevi izpustili iz ujetništva, potem ko je njegov delodajalec plačal odkupnino. Trenutno naj bi Santiago Lopez Mendez okreval na argentinskem veleposlaništvu v Nigeriji, od kjer je njegov brat Jorge poslal sporočilo v svet, ko je časopisu Clarin iz Buenos Airesa zaupal, da naj "se v imenu njegovega brata zahvalijo Messiju, saj je bilo njegovo ime tisto, ki ga je rešilo."