© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/ue
STA/ue
06.10.2014 13:17:54

Volitve: kako so se odrezali športniki?

Na letošnjih lokalnih volitvah so se za mesta v lokalni samoupravi potegovali tudi vrhunski športniki.

Med županskimi kandidati je bil tudi motorist, udeleženec relijev Pariz - Dakar, Miran Stanovnik. Puščavski lisjak je v barjanski občini Log-Dragomer napredoval v drugi krog, v katerem se bo pomeril z Boštjanom Riglerjem. Tako 50-letni Stanovnik, ki je trenutno poveljnik športne enote Slovenske vojske, kot Rigler sta kandidaturo vložila kot neodvisna kandidata s podporo volivcev. V Log-Dragomerju, majhni obljubljanski občini ob primorski avtocesti, bodo v vsakem primeru dobili novega župana, saj se je dosedanji župan Mladen Sumina po dveh mandatih župan odpovedal vnovični kandidaturi.

Manj uspešna kot Stanovnik, ki je reden udeleženec najtežje avtomobilistične in motoristične preizkušnje na svetu, relija Pariz - Dakar, sta bila na nedeljskih volitvah nekdanja evropska prvakinja v skoku v višino Britta Bilač, ki se je za župansko funkcijo potegovala v Domžalah, in nekdanji hokejski reprezentant Miha Rebolj na Jesenicah.

Bilaćeva je bila ena od osmih županskih kandidatov v Domžalah, kandidirala je na listi nekdanje slovenske premierke Alenke Bratušek ZaAB in Zaresa, zbrala pa je skromnih 226 glasov Domžalčanov oziroma 1,97 odstotka.

Nekdanji hokejist Rebolj, ki je za Slovenijo nastopil na osmih svetovnih prvenstvih, je bil na Jesenicah na robu preboja v drugi krog, pristal je na tretjem mestu, zanj je glasovalo 1839 Jeseničanov oziroma 23,45 odstotka.

Med kandidati za občinskega svetnika je bilo opaziti tudi Matjaža Smodiša. Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant je kandidiral na nestrankarski listi Ivana Kralja v domačem Novem mestu.

Na volitve se je odpravil tudi Dušan Hauptman, nekdanji košarkarski as Olimpije, se je s svojo neodvisno listo potegoval za sedež občinskega svetnika v Litiji. Selektor košarkarske reprezentance Jure Zdovc je bil kandidat za mestnega svetnika v Ljubljani, in sicer na listi Zorana Jankovića. Na listi novega/starega županskega kandidata je bilo opaziti še eno znano športno ime, kandidirala je Marta Bon, selektorica slovenske ženske rokometne reprezentance in trenerka rokometašic Krima.