© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
17.05.2015 01:58:30

Bratož: To je več kot ekipa

Nikola Miljković

Domen Bratož je bil prvi strelec tekme ob zmagi Tajfuna nad Krko. Trideset točk je dal Dolenjec v dresu Krke svojim rojakom.

"Nimam besed. Takšna tekma se zgodi enkrat na sezono. Čakali smo jo in zdaj smo res pokazali, da je to več kot ekipa," je bil navdušen 22-letnik. "Že od prve minute, ko sem stopil na parket, sem tokrat čutil, da se dobro počutim." Če ne bi bilo tako, bi bilo Tajfunu veliko težje, posebej po poškodbi ameriškega organizatorja igre Ceole Clarka. "Težko je bilo igrati brez njega, a pokazali smo, da je več kot posameznik vredna ekipa."

V kateri pa je sam včeraj posebej izstopal in najbrž povzročil kolcanje tistih, ki so ga pred leti spustili iz Krke. "Splet okoliščin je bil tak. Nismo našli skupnega jezika. Bilo je težko zame, moral sem najti novo pot, izkazalo se je za pametno potezo," se je spomnil odhoda iz Novega mesta, zaradi česar pa po lastnih besedah ni dobil dodatnega zadoščenja. "Bolj sem vesel, ker je to moje prvo finale v karieri. Res, da je Krka moj domači klub, ampak šport je tak, da danes igraš tu, jutri tam," pravi Bratož, ki mu je vseeno, s kom se bo meril v finalu. "Meni osebno je, gledalci pa bodo najbrž bolj zadovoljni, če bo v finalu Rogaška."