© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
16.05.2015 12:43:48

TAJFUN - KRKA: Morajo nas spoštovati

Šentjur je na nogah, drevi od 19. ure pa bo v dvorani osnovne šole Hruševec Šentjur verjetno pokalo od energije in pričakovanja zgodovinskega prvega finala ekipe iz tega mesta. Tajfun je na pol poti, v sredo je prvo polovico naloge opravil z zmago v Novem mestu, zdaj pride še težji del, še enkrat spraviti na kolena državne prvake.

Trener Dejan Mihevc se zaveda, da bo ekipa morala za morebitno drugo zmago odigrati še bolje kot pred tremi dnevi na Dolenjskem. Takrat je bil tako kot praktično že vso sezono eden ključnih mož za uspeh Đorđe Lelić, ki se bo moral tudi danes predstaviti v svoji najboljši podobi, če želijo gostitelji računati na uspeh. Včeraj popoldan smo ga zmotili ravno med počitkom. "Lahko spite, niste nič nervozni?" smo ga vprašali. "Niti ne. Za zdaj je v redu, morda bo pred tekmo prišla pozitivna nervoza," je dejal srbski branilec, ki se z ekipo na veliki obračun pripravlja podobno kot na prvega v seriji. "V dvoboj ne bomo šli s strahom, ampak le s spoštovanjem. Krka je petkratna zaporedna državna prvakinja, poznamo njeno kakovost, se pa zavedamo tudi svoje. Dali bomo vse od sebe in skušali ponoviti sredin uspeh," odločno napoveduje 25-letnik.

Tajfun je že v prvem delu sezone dvakrat premagal Krko, a po slavjih na obeh medsebojnih tekmah v ligi za prvaka, ko je šlo že bolj zares, je bilo pričakovati, da bodo Novomeščani tudi v polfinalu nadaljevali v podobnem slogu. Toda v sredo se jim je zalomilo. "Verjeli smo, da se to lahko zgodi. Že prej smo jih dvakrat premagali. Vedeli smo, da so odlična ekipa, da bo zelo težko, a ne nemogoče, in da jih lahko tudi izločimo. Zato smo po mojem mnenju v sredo tudi zmagali. Videlo se je, da smo od prve minute igrali res odlično, borbeno, in menim, da smo zasluženo slavili," je dejal Lelić, ki je k zmagi prispeval 14 točk. Po njegovih besedah je bil ključ do sredine zmage to, da so s soigralci od prve minute zaigrali agresivno, brez strahu: "Dobro smo začeli in potem je veliko lažje igrati. Videli smo, da smo zelo konkurenčni. Na koncu je bilo vse skupaj videti precej rutinirano, čeprav je bilo zelo težko."

tajfun krka
Nikola Miljković

VSI BI RADI VIDELI KOZJANSKI FINALE
Videti je bilo, da Krka ni povsem prava, da Novomeščani ne igrajo tako, kot smo jih vajeni na srečanjih, ki so zelo pomembna. Lelić je prepričan, da tudi zaradi dobre predstave Tajfuna. "Morajo nas spoštovati, ker smo v tej sezoni res odlična ekipa. Če ne gredo v tekmo kot prava Krka, potem jih lahko premagamo." V sredo so jih in tako v najboljšem trenutku vrnili krkašem za prejšnja neuspeha. O tem, ali so kaj spreminjali v primerjavi s prejšnjima tekmama, ki sta se končali s porazom, Lelić pravi: "Niti ne. Glavno je bilo, da damo vse od sebe, da se 'stepemo' z njimi. Vse tekme, ki smo jih igrali z Novomeščani, so bile izenačene, odločala je ena žoga ali dve. Tako je bilo tudi v sredo, nekaj podobnega pričakujem tudi v soboto. Upam, da bodo žoge spet na naši strani," se je zasmejal prvi strelec moštva, ki pa ve, da bodo košarkarji Krke drevi maksimalno motivirani: "Morda so pričakovali, da bodo doma lažje prišli do uspeha. Zdaj bodo pod velikim pritiskom, če izgubijo, je sezone zanje konec. Zanesljivo bodo dali vse od sebe, da pride do tretje tekme, mi pa na drugi strani prav tako vse, da do nje ne bo prišlo."

A če smo že pri pritisku, bo ta najbrž zrasel tudi pri Šentjurčanih, ki nimajo vsak dan priložnosti, da na domačem parketu z zmago nad Krko pridejo v finale. "V glavi se zagotovo pojavlja tako razmišljanje, a za zdaj tega pritiska ni čutiti, kot sem že dejal, bo mogoče drugače jutri (danes, op. p.). Ni tudi nobene evforije. Pred začetkom polfinalne serije smo vedeli, da lahko slavimo, zdaj smo na pol poti, pred nami je še druga polovica," je previden, a optimističen Lelić. "Optimist sem bil že pred prvo tekmo, zdaj je optimizem le še večji." Niti predstavljamo si ne, kako bi v Šentjurju slavili uvrstitev v finale, kozjanski derbi z Rogaško v njem bi bil prava poslastica. "Vsi bi radi videli, da bi prišlo do tega. Toda do tja je treba še kaj narediti, upam pa, da se bo uresničilo," je še povedal Đorđe Lelić.