© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
15.05.2015 12:47:31

Teodosić bi takoj nehal igrati za reprezentanco

Fiba

V veliko košarkarskih zvezah se odločijo, da na položaju v izbrani vrsti, na katerem jim med njihovimi igralci primanjkuje kakovostnih rešitev, angažirajo tujca.

V Srbiji, v državi, ki je dala mnogo zvezdnikov svetovnega formata, so še vedno v fazi razmišljanja o tem, ali bi bilo pametno ekipo okrepiti s kakšnim vrhunskim tujim igralcem.

Vseeno naj bi vladalo prepričanje, da se Srbi ne želijo okrepiti na tak način, vsaj tako so pokazale številne ankete. Takšno stališče pa zastopa tudi eden izmed najboljših tamkajšnjih košarkarjev Miloš Teodosić.

Osemindvajsetletni član moskovskega CSKA-ja je to v pogovoru za hrvaški športni dnevnik tudi jasno povedal. "Če bi se v Srbiji odločili, da bi v reprezentanco vzeli tujca, bi jaz v istem hipu nehal nastopati za izbrano vrsto. To me ne bi zanimalo niti kot navijača, na noben način ne bi želel biti del te zgodbe," je dejal izvrstni organizator igre.

"Zame to ni normalno, klub je ena stvar, reprezentanca nekaj povsem drugega. Vedno bi igral s tistimi igralci, ki jih imam. Pri tem sploh ni pomembno, ali bi to bilo dovolj za zlato medaljo, za peto ali deseto mesto. Mnenja ne bi spremenil niti, če bi imel možnost pripeljati tujca vrhunske kakovosti, s katerim bi zagotovo bili prvaki. To nima smisla. Delaj, naredi prave igralce, ustvari pravo reprezentanco in si z njo priigraj medaljo, ne pa si pomagati s tujci, ki nimajo nobene zveze s tvojo državo," je bil jasen Teodosić.