© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
30.01.2019 17:34:42

Ne Anthony Davis, TALE SUPERZVEZDNIK si prizadeva igrati za Dallas pri Luki Dončiću

vszi

Potem ko se je pred dnevi veliko govorilo o morebitni menjavi Dallasa z New Orleansom za Anthonyja Davisa, je zdaj v igri še eno veliko ime lige NBA.

Številni ameriški mediji namreč poročajo, da je Blake Griffin pri vodstvu Detroit Pistonsov zahteval menjavo. 

Vse skupaj še ni šlo tako daleč, da bi javno zahteval menjavo, kot je to storil Anthony Davis in si s tem prislužil kazen 50.000 dolarjev, je pa vse skupaj tako v interesu Detroita kot samega igralca. 

Pistonsi bi lahko poleti prihranili ogromno denarja za plače za morebitno sestavo nove ekipe (171 milijonov dolarjev/5 let), Griffin pa bi lahko pristal pri bolj ambiciozni ekipi, ki mu lahko ponudi igranje v končnici oziroma z bodočimi zvezdniki. 

Zato se po poročanju številnih ameriških medijev bolj nagiba Dallasu kot New Yorku, ki sta omenjeni kot najljubši destinaciji odličnega Griffina. 

luka doncic
Reuters

Slednji letos dosega 26,3 točke, 5,3 asistenc in 8,1 skokov na tekmo. Dallas bi v nasprotno smer lahko poslal tako Dennisa Smitha (želi si menjave) kot Wesleyja Matthewsa (pogodba poteče), v igri pa je še Harrison Barnes (še enoletna pogodba).

Pri Detroitu so sicer včeraj zanikali, da se pogovarjajo z ekipami glede morebitne menjave. Konec roka za menjave v ligi NBA je 7. februar (21.00 po našem času).