© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
30.01.2019 15:34:52

V Dallasu prepričani. TI ŠTIRJE košarkarji morajo stran, ZVEZDNIK je le Dončić, zato moramo ...

vszi

Še deset dni je ostalo do konca 'prestopne' tržnice v ligi NBA in vanjo je vpleten tudi Dallas.

Če so Mavericksi na naboru za letošnjo sezono zadeli na loteriji z Luko Dončićem, imajo na ostalih mestih v moštvu velike težave. 

Predvsem s kemijo, kot poroča The Smoking Cuban. Po njihovem mnenju je Dallas odločen prevetriti vrste do naslednje sezone, po možnosti pa že do konca prestopnega roka oziroma roka za menjave igralcev v ligi NBA, ki nastopi 7. februarja ob 21. uri zvečer po našem času. 

Prepričani so, da morajo v tem času izkoristiti vrednost igralcev, ki jim pogodba poteče. To pomeni, da bi lahko v naslednji dneh Dallas zapustila DeAndre Jordan in Wesley Matthews, takoj za njima pa na listi za odstrel čakata Harrison Barnes in Dennis Smith mlajši. 

doncic
Reuters

Ko so ti štirje skupaj na parketu, se lahko 'pohvalijo' s kar -68 točkami razlike v primerjavi z drugimi ekipami. Nekaj očitno v Dallasu ne deluje, kar se tiče prve peterke, časa za menjave pa je dovolj. 

Veliko se omenjajo menjave z Memphisom, kjer Grizliji skušajo najti ustrezne igralce za Mika Conleyja in Marca Gasola. Izključeno pa ni niti poslovanje z New Orleansom in Anthonyjem Davisom, čeprav je slednji več kot očitno odločen pristati v Los Angelesu pri Lakersih.