© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
02.08.2023 11:50:42

Nocoj navijaški dvoboj za čast (in vstopnice): Danes pred ekranom, v torek na tribuni

Luka Vovk

Danes je tisti dan. Slovenska košarkarska reprezentanca bo v že dolgo razprodanih Stožicah igrala spektakularno prijateljsko tekmo proti Grčiji, najboljšo mogočo alternativo za navijače brez vstopnic pa zagotovo predstavlja akcija v organizaciji Pivovarne Laško in našega športnega časnika. Alternativo, ki lahko hitro postane še mnogo več od tega.

slovenija grcija

Veliko je bilo povedanega in napisanega, a kot se za dan tekme in dan dogodka spodobi, se vrnimo na začetek. Oziroma k osnovam, k tistemu najpomembnejšemu. Danes ob 20.30 se bosta v Stožicah udarili košarkarski reprezentanci Slovenije in Grčije, izbranih vrst iz nabora najboljših evropskih ekip, ki se pripravljata za nastop na hitro bližajočem se svetovnem prvenstvu. Tekmo so praktično takoj razprodali in bi jo zagotovo enako hitro, tudi če bi bilo že tedaj jasno, da jo bo moral zaradi poškodbe izpustiti grški superzvezdnik, v tej deželi neskončno priljubljeni dvakratni MVP lige NBA in prvak z Milwaukeejem Giannis Antetokounmpo.

Ni še jasno, ali bo grška pošast lahko igrala na svetovnem prvenstvu, zagotovo pa ne bo mogla igrati v Ljubljani, a čeprav to odsotnost enega največjih vsekakor lahko obžalujemo, v kontekstu domače, slovenske reprezentance ne spremeni kaj dosti. Po skoraj letu dni bo Slovenija lahko na svojih tleh pozdravila predvsem svojega superzvezdnika Luko Dončića in to je že samo po sebi vredno toliko, da bi lahko razprodali celo več stožiških dvoran. A na voljo je bila (in je) samo ena, vsi drugi pa se morajo znajti drugače.

In, kot rečeno, imamo odlično idejo. Prav tako ob 20.30 si bo namreč tekmo mogoče na velikih zaslonih v Ljubljani in Mariboru – s prav posebnim izzivom in s čudovito možnostjo za prestižno zmago ter za prekrasno nagrado.

Vabilo v Maribor, vabilo v Ljubljano
Parlament Pub v Ljubljani. In Kavarna Astoria v Mariboru. Skačimer bo izmeril, kdo več in bolje skače, kateri rivalski del Slovenije ima pri navijanju za isto reprezentanco vendarle nekaj več žara in navijaških sposobnosti. Kakršnakoli udeležba namreč udeležencem na obeh lokacijah lahko prinese vstopnice za prav tako razprodan spektakel Slovenija – Črna gora, ki bo v Ljubljani prihodnji torek in na kateri se lahko iz navijača pred ekranom prelevite v navijača na tribunah. Potrebujete še dodatno vabilo za nocoj? Izvolite! »Žal je tekma že dolgo razprodana, a nič za to, obstaja rešitev,« je tudi večkratni slovenski olimpijec Rok Marguč dal vedeti, da so zaprta vrata na eni strani v tem primeru lahko odprto okno na drugi. In hkrati priložnost, da se na tej tekmi zabavaš kot navijač z družbo v baru, že na naslednji pa imaš svoj sedež v razprodani dvorani. Oziroma bolje rečeno vstopnico vanjo, kajti sedenja bo na taki tekmi bolj malo – nekako v duhu akcije Skačimer.

»Pridite na navijaški dvoboj,« poziva Marguč in seveda daje prednost tistim malce bolj svojim. Saj veste, vsi za Slovenijo, a tudi vsak zase – Ljubljana proti Mariboru, zahod proti vzhodu. »Pridite v mariborsko kavarno Astoria in pokažite, da smo mi Štajerci, Korošci, Prekmurci še nekoliko boljši navijači, kot so tisti na drugi strani, ki bodo navijali v Ljubljani,« je dejal v spletnem nagovoru, odgovarjajo pa mu seveda »zahodni« slovenski vplivneži, ki v podobnem slogu vabijo v Ljubljano.