© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
31.07.2023 16:58:57

Velik šok!? To so Grki, ki bodo igrali v Stožicah, manjkajo velika imena! Glede Giannisa je takole ...

profimedia

Grški selektor Dimitris Itoudis je skrčil spisek košarkarjev, ki konkurirajo za nastop na svetovnem prvenstvu.

Grška košarkarska reprezentanca bo v sredo v sklopu Telemachovega spektakla gostovala v Stožicah, kjer se bo pomerila s Slovenijo. Marsikoga tako zanima kdo bo za tekmece nastopil na tekmi in predvsem kakšno je stanje glavnega zvezdnika ekipe Giannisa Antetokounmpa, ki je po NBA sezoni odšel na operacijo kolena.

Na medijskem dnevu v Grčiji je selektor Itoudis predstavil nov, skrčen seznam reprezentance, na katerem je 17 imen, med njimi ni Giannisa Antetokounmpa, sta pa njegova brata Thanasis in Kostas. A to še ne pomeni, da dvakratnega dobitnika nagrade MVP v ligi NBA ne bo na prihajajočem mundobasketu. Itoudis je namreč dejal, da se Giannis trudi, da bi reprezentanci pomagal, da bo pa vse odvisno od zdravnikov reprezentance in Milwaukee Bucksov, ki ocenjujejo njegovo stanje. Grški selektor je še dejal, da bo končna odločitev glede nastopa njihovega glavnega zvezdnika sporočena kmalu. Že kar nekaj časa pa je seveda jasno, da 28-letnika ne bo v Stožicah, kjer pa ne bo še kar nekaterih zvezd grške košarke, nastop za reprezentanco so namreč odpovedali tudi Nick Calathes, Kostas Sloukas in Tyler Dorsey.

Seznam grške reprezentance: Thanasis Antetokounmpo, Kostas Antetokounmpo, Giorgos Papagiannis, Ioannis Papapetrou, Dinos Mitoglou, Dimitris Moraitis, Kostas Papanikolaou, Thomas Walkup, Giannoulis Larentzakis, Michalis Lountzis, Lefteris Bochoridis, Dimitris Agravanis, Nikos Rogkavopoulos, Manolis Hadjidakis, Panagiotis Kalaitzakis, Giorgos Tsalmpouris, Vassilis Toliopoulos.