© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.09.2015 20:58:30

Srbi na Eurobasketu zaustavili pohod Čehov

Profimedia

Kot tretja reprezentanca se je v polfinale evropskega prvenstva v košarki prebila Srbija.

Srbska košarkarska reprezentanca je pričakovano tretji polfinalist evropskega prvenstva v Franciji. V četrtfinalu je zaustavila pohod Češke, ki je pred tem poskrbela za nekaj presenečenj, nazadnje je v osmini finala povsem nadigrala Hrvaško. Srbi so zmagali 89:75 (21:21, 45:42, 67:63).

Čehi so dokazali, da se med najboljših osem niso uvrstili slučajno. Kakovostni srbski zasedbi so se odlično upirali, v prvi četrtini vodili tudi za sedem točk, še v zadnji četrtini je bil njihov zaostanek vsega štiri točke. A na koncu se je izkazalo, da sta bila Tomaš Satoransky in Jan Vesely premalo za vsestransko Srbijo, ki je v drugi polovici zadnjega dela prednost povečala in se več kot zasluženo veselila uspeha.

Najučinkovitejši igralec v srbski vrsti je bil z 20 točkami Zoran Erceg, Miroslav Raduljica jih je dosegel 16, Nemanja Bjelica 14, Miloš Teodosić pa 12, slednji je zbral kar 14 asistenc. Pri Čehih je Vesely dosegel 23 točk, a zelo slabo metal proste mete, Satoransky pa 20 točk, kar 18 v drugem polčasu.

Srbija se bo v polfinalu merila z zmagovalcem dvoboja med Italijo in Litvo.