© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
10.08.2015 09:48:22

Perasović izgubil živce zaradi Žorića

Arsen Perić

Prijateljski dvoboj tekmice Slovenije na EuroBasketu je zaznamoval spor med selektorjem in igralcem.

Hrvaška je na srečanju, zaprtem za gledalce, v Zagrebu premagala BiH. Naši južni sosedi, ki bodo prvi tekmec Slovenije na evropskem prvenstvu, so dvoboj igrali brez Oliverja Laffayeta, ki je komaj prišel na Hrvaško in se šele pridružil treningom, brez Damirja Hezonje, za katerega še ni bila plačana zavarovalnina v ligi NBA, ter brez Marka Tomasa, ki še ni povsem pripravljen za največje napore.

Po izenačenem prvem polčasu so gostitelji v nadaljevanju nagnili tehtnico na svojo stran, največ po zaslugi Bojana Bogdanovića (15), Daria Šarića (13) in Luke Žorića (12).

Slednji je imel med dvobojem manjši incident s trenerjem Velimirjem Perasovićem, kateremu je nekaj pripomnil glede igre, selektor pa je "ponorel" in krenil proti njemu. Žorić mu je dejal, naj se umiri, toda Perasović se ni ustavljal in posredovati je moral Ante Tomić, ki je skočil vmes.

Po tekmi se je selektor Žoriću opravičil, s centrom Cedevite sta imela pogovor na štiri oči v garderobi, še enega nato naslednji dan po prespani noči. Strasti naj bi bile pomirjene, manjši spor zglajen in Žorić ostaja eden od tistih, na katere bo Perasović na EuroBasketu še kako računal.