© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
10.08.2015 09:33:31

Marinelli iz Olimpije v Kvarner

Nikola Miljković

Mladi hrvaški organizator igre leto pred iztekom pogodbe z zmaji kot posojen igralec odhaja v domači kraj.

Že pred dnevi smo pisali o tem, da ima Union Olimpija v tem trenutku na seznamu teoretično le enega organizatorja igre, praktično pa niti tega ne. Beseda je tekla o Paolu Marinelliju, ki je imel po dveh sezonah v Ljubljani pred seboj še eno leto pogodbe z zmaji, a je bila bolj ali manj jasna namera kluba, da se sodelovanje predčasno prekine.

Novi trener Gašper Potočnik ni resno računal nanj, s sodelavci se je bolj posvetil iskanju novega prvega organizatorja igre, ki naj bi mu družbo delal Luka Rupnik. Slednjemu je pogodba sicer potekla, a bo skoraj zanesljivo še naprej nosil zeleno-beli dres.

Zdaj pa je tudi teoretično Olimpija trenutno brez "pleja", saj Marinelli zagotovo odhaja. Seli se domov na Reko, k hrvaškemu prvoligašu Kvarnerju. Dolgotrajna pogajanja med njim, reškim klubom, Olimpijo in menedžerjem so končno privedla do uspešnega (kompromisnega) dogovora; 20-letnik zapušča Ljubljano in bo v naslednji sezoni kot posojen igralec varovanec Marijana Manceja, ki je v sezoni 2004/05 prav tako igral za zmaje.