© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
05.08.2015 23:30:39

Padla še Hrvaška

www.alesfevzer.com

Slovenska reprezentanca na evropskem prvenstvu za dekleta do 18 let, ki te dni poteka v Celju, se v četrtfinale podaja z dobro popotnico. Na zadnji tekmi drugega dela so izbranke glavnega trenerja Damirja Grgića s 87:73 premagale Hrvaško.

Mesto med najboljšo osmerico v Evropi so si slovenska dekleta zagotovila že s torkovo sijajno zmago nad Nizozemsko, proti južnim sosedam pa so le še potrdile drugo mesto v skupini F.

Ivana Dojkić, ki je sicer Grgićeva varovanka v celjskem Athleteju, s soigralkami ni mogla preprečiti novega uspeha slovenskih mladink, ki jih je s tribun Golovca spet podpiralo okrog tisoč ljubiteljev košarke. Prvi polčas je bil še izenačen, v tretji četrtini pa so naša dekleta stopila na plin in naredila razliko, ki je Hrvatice niso mogle več ujeti.

Slovenke so za Čehinjami zasedle drugo mesto v skupini F drugega dela, kar pomeni, da jih v prvi tekmi izločilnega dela čaka tretjeuvrščena ekipa skupine E, to pa je Rusija. Tekma bo na sporedu v petek ob 18.30, tokrat v dvorani Zlatorog, kjer bo še več prostora za vse tiste, ki bodo hoteli z glasno spodbudo pomagati izbrani vrsti mladink do uvrstitve v polfinale.