© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
17.05.2015 15:50:01

Selektor Srbije z Lukom Dončićem

facebook

Je Saša Đorđević lobiral za igranje Luka Dončića v dresu orlov?

Dva Saleta in Luka, je bil eden od komentarjev pod fotografijo, ki jo je na svojem družabnem profilu objavil Saša Dončić. Na njej sta ob njem še njegov sin Luka ter Saša Đorđević. Nastala je včeraj pred dvorano v Madridu, kjer poteka zaključni turnir evrolige tako v članski kot mladinski konkurenci.

Slednjega je danes osvojil madridski Real, ki je v finalu premagal Crveno zvezdo, Luka Dončić je bil eden najbolj zaslužnih za lovoriko upov kraljevega kluba. Morda mu je kakšen nasvet pred finalom dala tudi srbska legenda. Ali pa je govor tekel o čem drugem, recimo reprezentanci? Da bo Dončić prav kmalu zvezda evropskih in svetovnih parketov, ve tudi selektor Srbije, in gotovo ne bi imel prav nič proti, če bi svoje znanje razkazoval tudi v dresu reprezentance aktualnih svetovnih podprvakov. Po komentarjih sodeč pa tudi še marsikdo drug ne.

Sale, on je naš, vzemi ga, dokler je čas ... Upam, da je ta fotografija prvi, veliki korak k oblačenju dresa reprezentance Srbije narejen ... Kot vidim, je Sale prišel po Luka, da ga odpelje v srbsko 'repko' ... je med drugim mogoče prebrati, seveda v srbskem jeziku, tisto, kar je zanimivo, pa je, da je oče Dončić všečkal tovrstne komentarje. Vemo, da ima družina Dončić korenine v Srbiji, vemo tudi, da se je reprezentanca Srbije v povezavi z Lukom že omenjala. Tako kot tudi Španija, s katero enega najbolj nadarjenih evropskih igralcev prav tako povezujejo praktično, odkar je prestopil v madridski Real. Dejstvo pa je, da je Dončić slovenski državljan, večkrat je dajal vtis, da ga zanima le igranje za Slovenijo, enako zatrjujejo tudi na Košarkarski zvezi Slovenije.

Ne gre pozabiti, da bo Luka Dončić letos poleti gotovo igral za eno od slovenskih izbranih vrst, vprašanje le, v kateri starostni kategoriji, kot tudi ne tega, da je Saša Dončić pomočnik selektorja B-reprezentance Rada Trifunovića.