© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
15.06.2024 08:39:58

Tako je po prvi zmagi v finalu razmišljal Luka Dončić! Se je srečal s predsednikom slovenske vlade?

Profimedia

Ljubljančan verjame v preobrat.

Košarkarji Dallas Mavericks so na četrti tekmi finala lige NBA ob zaostanku z 0:3 v zmagah pripravili odločen odgovor za moštvo Boston Celtics. Na domačem parketu so zmagali s kar 122:84 in keltom preprečili metlo ter serijo znova poslali v Boston, kjer bo peta tekma v noči s ponedeljka na torek. Luka Dončić je v treh četrtinah igre dosegel 29 točk.

V tretji četrtini je prednost narasla na več kot 30 točk in Dallasova prva peterka se je lahko že pred koncem četrtine usedla na klop. Do takrat je Dončić dosegel 29 točk, prispeval je še po pet skokov in prav toliko podaj, Kyrie Irving jih je dosegel 21, Derrick Lively pa 11 točk in 12 skokov.

Slovenski zvezdnik in preostali člani Dallasa so vsaj za eno tekmo utišali kritike, ki so jih slišali po tretjem zaporednem porazu v finalu. "Skušam ne gledati na to, kritike bodo zmeraj prisotne. Tu sem, da uživam, da igram košarko. Vem, da zmeraj ne bo lepo, ne igra se vedno dobro, ampak tu sem, da uživam," je dejal Dončić in pohvalil moštveno predstavo. "Res smo imeli pravo energijo. Tako moramo igrati. In z enakim pristopom se moramo lotiti naslednje tekme." Podobnega mnenja je bil trener Dallasa Jason Kidd: "Naši fantje so bili danes pripravljeni. Tekmeci so se pripravljali na slavje, a mi smo se jim zoperstavili."

Čeprav še nobena ekipa v zgodovini lige NBA v končnici ni preobrnila izida po zaostanku z 0:3 v zmagah, je Dončić, tako kot že po tretji tekmi, znova poudaril da še ni nič odločeno. "Tako kot sem rekel na začetku serije - zmaga tisti, ki dobi štiri tekme. Mi bomo verjeli vse do konca. Dajali bo vse od sebe. Zelo močno verjamem, da ta ekipa to zmore."

Ekipa se je po njegovih besedah odzvala na pritisk velikega zaostanka v seriji. "Nihče noče biti izločen iz finala na takšen način. Moramo si še enkrat pogledati to tekmo, kako smo igrali, kakšna je bila naša energija, in tako moramo igrati tudi na naslednji," je dejal Ljubljančan in potrdil, da se je pred tekmo srečal s slovenskim predsednikom vlade Robertom Golobom. Ta si je po četrtkovi tokrat ogledal še drugo tekmo finala.