© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.06.2024 08:46:52

Boleče razkritje Luke Dončića pred četrto tekmo v Dallasu: "Zdravniki mi bodo morali ..."

Luka Dončić bo z Dallasom že v noči na soboto odigral četrto, morda že odločilno in zadnjo tekmo letošnje sezone v ligi NBA.

Po krutem porazu Dallasa na tretji tekmi finalnega obračuna so se praktično vsi kritiki tega sveta zgrnili na Luko Dončića. Slovenski zvezdnik, ki je na prvih dveh tekmah v ekipi Dallasa praktično edini res dobro igral, je bil res izključen zaradi šestih osebnih napak, a takšne gnojnice, ki so jo zlili nanj, si resnično ni zaslužil. 

Naslednji dan po tekmi je Dallas izpustil tisti klasični trening in se posvetil gledanju videoposnetkov in analize vsega, kar so delali narobe in prav. Luka Dončić pa je med drugim tudi opravil tudi intervju z novinarko Maliko Anderson, ki dela za NBA Today. V njem se je med drugim opravičil svojim soigralcem, da jih je pustil na cedilu. "To, da sem prejel šest osebnih napak, ni bilo najpametnejše. A tekma je bila fizična in res nisem pričakoval, da bom na koncu moral biti izključen," je uvodoma povedal Dončić, ki je priznal, da mu je bilo zelo težko spremljati soigralce s klopi, da je bil veliko bolj nervozen na klopi kot bi bil, če bi bil na parketu. "Čutim, da sem soigralce pustil na cedilu. Po tekmi sem jim povedal, da mi je žal, da se mi to v finali lige NBA ne bi smelo zgoditi," je še dodal.

Dončić je postregel tudi z razkritjem o svojem zdravstvenem stanju. Že nekaj časa je jasno, da igra v velikih bolečinah - koleno, gleženj, pred tretjo tekmo je imel težave tudi s predelom prsnega koša. Moral je igrati s pomočjo protibolečinskih injekcij. Na vprašanje, ali pričakuje, da mu bodo morali zdravniki tudi pred četrto tekmo dati protibolečinsko injekcijo, je odgovoril: "A je to za kamere? Ja, verjetno bom moral res dobiti nekaj proti bolečinam."