© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
07.08.2015 10:25:01

Cleveland našel menjavo za LeBrona

Reuters

Konjeniki iz Clevelanda so dobili novega košarkarja.

Finalisti lige NBA v zadnji sezoni (ki so v finalu izgubili proti Golden Statu) so se odločili še malce okrepiti svoje moštvo in v naslednji sezoni znova naskakovati naslov prvaka.

Uprava Konjenikov je iskala menjavo za LeBrona Jamesa, nekoga izkušenega, ki bi lahko vsako tekmo odigral nekaj minut in tako odpočil prvega zvezdnika Clevelanda. In v klubu iz Ohia so ga našli v Richardu Jeffersonu, prekaljenemu veteranu, ki je sicer izgubil eksplozivnost, ki ga je krasila v mladih letih, a še vedno gre za zelo kakovostnega košarkarja, ki zna zadeti od daleč. 

V prejšnji sezoni je Jefferson igral za Dallas, ki ga je želel obdržati v svojem moštvu, a 35-letni košarkar se je odločil, da raje sprejme manj donosno ponudbo Clevelanda in napade šampionski prstan, ki ga v svoji dolgoletni karieri še nima.

jefferson
vszi

Jefferson je sicer v finalu lige NBA zaigral dvakrat, obakrat z New Jersey Netsi (leta 2002 in 2003), a skupaj z Vincem Carterjem in Jasonom Kiddom so morale Mrežice najprej priznati premoč Los Angelesu, sezono kasneje pa še San Antoniu.

V svoji karieri je Jefferson igral za New Jersey, Milwaukee, San Antonio, Golden State, Utah in Dallas, pri katerem je v prejšnji sezoni povprečno dosegal 5,8 točk na tekmo, v svoji karieri pa ima povprečje doseženih točk 13,9.