© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
03.08.2015 18:27:40

Avstrijec napovedal konec podpore klubu

Grega Wernig

Šok! Razočaranje! Tako bi lahko najbolje opisali stanje duha v domžalskem klubu, ko so izvedeli, da jih ni med udeleženci Fibinega evropskega pokala.

Dolgo časa so upali, da bodo vendarle nekako prišli v ligo ABA, za katero so sestavljali ekipo in bili takoj pripravljeni plačati potrebno kotizacijo. A v jadransko konkurenco oziroma v kvalifikacije, na katerih si bo vstopnico priigralo še zadnje moštvo, jih ne spustijo zraven, štiri slovenske ekipe bi bile – predvsem za Hrvate in najbrž tudi Srbe – preveč.

Toda včeraj so pri Helios Sunsih izvedeli, da je številka štiri previsoka tudi za Fibo. V njenem novem evropskem pokalu bo tekmovalo 56 klubov. Želeli so jih 64, a se jih je prijavilo 59, tri so zato »odžagali«. In poleg dveh litovskih ekip je tretji prav Helios. Fiba se je odločila, da več kot tri ekipe iz posamezne države ne bodo tekmovale, v Sloveniji je zato kratko potegnil Helios. Krka, Tajfun in Zlatorog so bili bolje uvrščeni po drugem delu lanske sezone, kar je merodajno in ne uvrstitev v končnici.

Tako Domžalčanom ostane le še igranje v slovenskem prvenstvu, kjer pa v prvem delu zelo verjetno ne bo zraven Olimpije, Krke in Tajfuna. Ekipa je bila sestavljena za precej močnejše tekme od zgolj tistih v osiromašeni domači ligi, zato ne čudi preveč ogromno razočaranje in tudi jeza vodilnih v Helios Sunsih. Pri tistem najvplivnejšem, Avstrijcu Geraldu Martensu, sta bila celo tako velika, da je napovedal umik podjetja Helios iz kluba. Kaj bi to pomenilo za slednjega, verjetno ni treba posebej poudarjati. Videli bomo, ali je bilo to le dejanje v afektu ali pa je prvi mož glavnega sponzorja mislil resno. Nadaljevanje sledi.