© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
16.10.2015 08:44:22

Predsednik Zvezde Slovencu, ki delegira sodnike: Sam odstopi!

kkcrvenazvezda.rs

Predsdnik Crvene zvezde Nebojša Čović je ostro nastopil proti slovenskemu komisarju za sodnike v ligi ABA Alešu Kamnikarju.

Jezo je sprožil poraz Crvene zvezde v prejšnjem krogu, ko je v ponovitvi lanskega finala in hkrati dvoboju največjih favoritov tudi letošnje sezone morala priznati premoč Cedeviti. Toda v taboru Beograjčanov so prepričani, da so za to krivi slovenski sodnik Damir Javor in njegove napake. Na vodstvo tekmovanja so poslali pritožbo, ki so ji priložili videogradivo z vsemi napakami, ki naj bi jih slovenski delivec pravice storil v škodo Zvezde. In teh naj bi bilo veliko, predvsem pa je prvake lige zmotilo dejstvo, da jim je Javor v Zagrebu proti Cedeviti sodil že osmič v zadnjih šestih letih


Predsednik Zvezde Nebojša Čović je zato bes usmeril tudi proti sodniškemu komisarju lige Alešu Kamnikarju, praktično še edinemu Slovencu s pomembno funkcijo v novem ustroju jadranske lige in edinemu, ki je ostal od stare garniture. "Žal mi je, da nismo zamenjali tudi njega in mislim, da so tu že določene težave. Ko delate nekaj novega, mora biti to novo v celoti. Kamnikar pa ne le, da ni nov, ampak je že stara težava ... Še iz časov, ko je bil sodnik," je bil oster Čović, ki je tudi eden od dveh podpredsednikov novega vodstva lige.

"Bil sem za zamenjavo Kamnikarja, saj mu klubi niso izrazili podpore. Toda takrat se je zdelo, da druge rešitve ni, zato je ostal. A če pogledamo njegovo delo, je jasno, da zanj tu ni več prostora. Verjamem, da je dovolj inteligenten, da sliši, kaj govorimo. Dobro bi bilo, da bi se sam umaknil," je zelo jasen prvi mož Zvezde.