© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
16.10.2015 08:23:47

Joksimović med volkovi

Igor Vidmar

Včeraj zvečer je že opravil prvi trening s soigralci v novem klubu. Nebojša Joksimović je postal član Cibone, ki po slabem začetku sezone išče nove rešitve.

V njegovem glasu je bilo slišati zadovoljstvo in olajšanje, da je je sredi oktobra našel klub in ima pogodbo v žepu. Čeprav je pri 33 letih izkušen in ve, da je košarkarska tržnica praktično vseskozi odprta, da številni klubi, kot je primer tudi Cibona, tudi zdaj dopolnjujejo kadre in menjajo igralce, ni najbolj prijetno "sedeti doma" in gledati igrati ostale.

A kako, da reprezentant ni že prej dobil kluba? Je mogoče, da prej ni bilo ponudbe zanj? "V bistvu sam nisem sprejel nekaterih. Lahko bi vse rešil že junija in šel v tujino, malo dlje od Slovenije, a sem se odločil, da počakam. Vmes, ko sem bil v reprezentanci, so se spet odpirale neke variante, a me niso tako pritegnile kot ta," je dejal Joksimović, ki je lansko sezono nosil dres Krke. S slednjo se je razšel, saj v Novem mestu ni bilo več interesa za obnovitev sodelovanja, sta pa med ponudbami bili tudi dve iz Slovenije. "Ena opcija je bila aktualna junija, druga pred kratkim, a v obeh primerih ni prišlo do dogovora," je dejal, ne želeč razkriti, za katera kluba je šlo.

Zdaj se veseli nove izkušnje in ciljev, ki so pred njim v Ciboni. Slednja ga je pripeljala, da skupaj z ameriškim plejom Jamesom Florenceom, ki je prav tako novo ime, skuša obrniti tok dogodkov. Volkovi so v uvodnih petih krogih zmagali le enkrat. "Cibona res ni najboljše začela sezone, prišlo je do določenih sprememb v ekipi. Upajmo, da se bo forma ekipe dvignila in bomo začeli zmagovati. Zdaj je še pravi čas za to, da se tisto, kar je bilo, nadoknadi in popravi. Liga je izenačena, razen Zvezde, Cedevite in Budućnosti, ki izstopajo, so vsi ostali kakovostno zelo skupaj, vsak lahko premaga vsakogar. Tako bo po mojem tudi ostalo naprej in na vsakem srečanju bodo odločale malenkosti," pravi Joksa, ki je v Zagreb odšel dobro pripravljen. Formo je vzdrževal oziroma dvigoval s treningi pri Slovanu. "Zahvaljujem se trenerju Gregorju Hafnarju, zelo sem bil zadovoljen s kakovostjo treningov in samim način dela Hafnarja. Treningi so bili intenzivni, bo pa seveda zdaj treba dodatno delati, da se čim prej vklopim v ekipo."

Cibona je veliko ime, ki pa živi predvsem na račun stare slave, pa čeprav je v sezoni 2013/14 postala prvak lige ABA. "Ima določene težave, a jih rešujejo, so na pravi poti, vsaj po informacijah, tak klub bo gotovo deloval tudi naprej," Joksimovića ni strah, da bi bilo karkoli narobe. Tistih boljših časov Cibone se še nekoliko spominja iz svojega otroštva. "Najbolj se spomnim dvobojev Cibone proti Partizanu, ker so bili v družini navijači Partizana in se je spremljalo derbije." Veste, kdo bo tekmec Cibone v soboto, ko bo Joksimović debitiral v njenem dresu? Da, v Zagreb prihaja Partizan ...