© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
15.10.2015 17:07:44

Nekdanji zvezdnik Maccabija odšel mnogo prezgodaj

Reuters

V 40. letu je po zahrbtni bolezni umrl nekdanji košarkar in v svojih najboljših letih član telavivskega Maccabija Nate Huffman.

Nate Huffman ni bil izbran na naboru za ligo NBA, svojo srečo je poiskal v Evropi in med letoma 1999 in 2003 v dresu Maccabija iz Tel Aviva dosegel domala vse, kar lahko košarkar doseže na stari celini. V sezoni 2000/01 je z izraelskim klubom osvojil naslov evropskega klubskega prvaka (v suproligi), za nameček je bil izbran za najboljšega igralca tega tekmovanja, tudi izraelskega prvenstva.

Takrat je Huffman veljal za najboljšega ameriškega košarkarja v Evropi in bilo je le vprašanje časa, kdaj ga bo pot zanesla domov, v ZDA, v ligo NBA. Pravzaprav se je preselil v Kanado, kjer je podpisal triletno pogodbo s Torontom, vendar zanj odigral le sedem tekem, na katerih je v povprečno 11 minutah dosegal 3,3 točke in 3,3 skoka. Klub je z njim prekinil pogodbo, češ da ob podpisu skrival poškodbo kolena. Igralec se ni pustil zmesti in je Toronto tožil in na koncu tudi iztožil.

V zadnjih letih je skupaj z romunsko-izraelskim nekdanjim košarkarjem Constantinom Popo vodil košarkarski kamp za mlade igralce.