© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
17.11.2014 22:43:09

Jaka Blažič: Nisem dobil, kar sem želel

Nikola Miljković

Od selitve Jake Blažiča iz Uniona Olimpije k Crveni zvezdi je minilo slabo leto in pol.

V tem času je 24-letni branilec z Bleda postal ljubljenec navijačev rdeče-belih. S svojimi igrami ves čas potrjuje svojo kakovost in nič drugače ni bilo niti v nedeljo, ko je z odlično igro v zadnji četrtini svojemu klubu prinesel zmago proti Krki, osmo zaporedno v tem prvenstvu.

"Mogoče sem vnesel energijo v našo igro in za sabo potegnil celotno ekipo, vendar to nekdo naredi v vsaki tekmi," je za srbsko spletno stran Novosti.rs povedal slovenski reprezentant. "Vesel sem, da so navijači sprejeli to energijo in nam pomagali do zelo pomembne zmage. Mogoče je kdo pričakoval, da bomo slavili z dvajsetimi točkami razlike, vendar mi nismo. Zgodaj smo si priigrali visoko prednost, nato pa odigrali verjetno malce preveč sproščeno."

Jaka ni imel najboljšega začetka sezone, a se njegove predstave iz tekme v tekmo izboljšujejo. "Ekipa je precej spremenjena, spremenil se je tudi sistem igre, tako da sem potreboval nekaj časa, da sem se navadil na svojo vlogo. Zdaj se veliko bolje poznamo," je dejal.

Na vprašanje, ali je na njegovo samozavest vplivala manjša minutaža na svetovnem prvenstvu v Španiji, kjer je na šestih tekmah v povprečju igral osem minut in pol, pa je Jaka odgovoril: "Ne bi rekel, da je to negativno vplivalo na mojo samozavest. Res je, da sem v reprezentanci pričakoval drugačno vlogo in nisem dobil, kar sem želel. V Zvezdi je zgodba drugačna, odlično se počutim in o letu in pol, odkar sem tu, ne morem reči niti ene slabe besede."